Vägev väravaseeria viis Liliu Eesti liiga kõigi aegade esikolmikusse

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liliu
Liliu Foto: Mihkel Maripuu

Nõmme Kalju võttis Eesti jalgpalli Premium liigas rutiinse 6:0 võidu Pärnu Vapruse üle ning jagab endiselt koos Tallinna Levadiaga liidrikohta. Tähelepanuväärsem on hoog, milles liigub Kalju rünnakute liider, täna suvepealinnas mängu kolm esimest väravat löönud Liliu.

28-aastane brasiillane on tänavuse 12 mänguga sahistanud vastaste väravavõrke juba 17 korda, millega edestab liiga täpsusküttide edetabeli tipus Roman Debelkot (Levadia) koguni kuue tabamusega. Ühtekokku on Liliu Kalju karjääri jooksul sepistanud 34 kohtumisega 34 kolli.

Ent vahest veel huvitavam on üks seeria, millega Ellinton Antonio Costa Morais tõusis meistriliiga kõigi aegade ajaloos täna jagama kolmandat kohta. Nimelt on ta skoorinud juba kaheksas kohtumises järjest. Kalju klubi rekordi (seitse) püstitas Liliu mõne päeva eest, kui oli täpne duellis FC Floraga.

Nüüd on ses arvestuses Liliu ees veel vaid kaks meest: aastatuhande alguses FC Floras säranud norralane Tor Henning Hamre ja mõne aasta eest Sillamäe Kalevis mänginud Jevgeni Kabajev. Venelase võib Liliu kinni püüda juba järgmise nädala reedel, kui Kalju kohtub Tartus Tammekaga. Kuid tabeli veenvast liidrist Hamrest lahutab teda koguni seitse edukat heitlust.

Meistriliiga kõigi aegade pingerivi:

15 – Tor Henning Hamre (Tallinna FC Flora, 2003)

9 – Jevgeni Kabajev (Sillamäe JK Kalev, 2014)

8 – Sergei Bragin (Tallinna FC Norma, 1992), Valeri Možžuhhin (Tallinna Nikol, 1992–1992/93), Andrei Krõlov (Tallinna FC TVMK, 2001), Vjatšeslav Zahovaiko (Tallinna FC Flora, 2003), Tor Henning Hamre (Tallinna FC Flora, 2003), Dmitri Lipartov (Narva JK Trans, 2007).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles