Video: piinlikku olukorda jäänud NBA klubi jõudis kaotusmängus juba võitu tähistada

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al Horford tõi lisaajal Boston Celticsile otsustavad punktid.
Al Horford tõi lisaajal Boston Celticsile otsustavad punktid. Foto: Bill Streicher / USA TODAY Sports / Scanpix

Korvpalliliiga NBA idakonverentsi veerandfinaalis jäi raskesse seisu Philadelphia 76ers, kaotades lisaajal 98:101 Boston Celticsile. Nelja võiduni peetavas seerias ollakse nüüd 0:3 kaotusseisus, lüüasaamise muutis veel piinlikumaks aga asjaolu, et normaalaja lõpus tähistati saalis ekslikult juba võitu ning lasti valla ka konfetid.

Marco Belinelli tabas koos normaalaja lõpusireeniga viske, mida paljud saalisviibijad pidasid ekslikult kolmeseks. Tegelikult olid Belinelli varbad selgelt joonel ning tegu oli kõigest kahepunktiviskega, mis vaid viigistas seisu, mitte ei toonud Sixersile võitu. Seda ei taibanud kohe aga mängukorraldajad, kes päästsid saali laest valla konfetisaju. Kuna paberitükikesi liugles lae alt põrandale veel tükk aega, venis lisaaja algus koguni seitse minutit.

Lisaajal viiepunktilisse eduseisu spurtinud kodumeeskond mängis oma võimalused seejärel taas ise maha, tehes olulistel hetkedel mitu pallikaotust ja jättes visked headelt kohtadelt korvi saatmata. Kui normaalaja lõpus puterdati pall Bostonile ja lisaaja päästis Sixersile alles Belinelli korv, siis mängu saatuse otsustas lisaaja lõpusekunditel Al Horford. Esmalt tabas ta kavala lahtimängu järel 5,5 sekundit enne lõppu korvi alt ning tegi seejärel Sixersi rünnakul vaheltlõike ja realiseeris kaks vabaviset. Sixersile jäi mängu päästmiseks veel kolm sekundit, kuid Belinelli hädavise läks mööda.

Celticsi parim oli 24 punktiga Jayson Tatum, Terry Rozier lisas 18 ja Jaylen Brown 16 punkti. Mängu kangelase Horfordi arvele kanti 13 punkti. 76ersile tõi Joel Embiid 22 punkti ja võttis 19 lauapalli, J. J. Reddick toetas teda 18 punktiga. Aasta noormängija tiitli kandidaat Ben Simmons, kes sai seeria teises kohtumises protokolli kirja vaid üheainsa punkti, viskas seekord küll 16 punkti, võttis 8 lauapalli ja andis 8 korvisöötu, kuid eksis taas mitu korda just mängu otsustavatel hetkedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles