Fernando Alonso alustas ajaloolise saavutuse püüdmist debüütvõiduga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso alustas sportautodel uut MM-hooaega esikohaga.
Fernando Alonso alustas sportautodel uut MM-hooaega esikohaga. Foto: Pascal Saivet / imago/PanoramiC / Scanpix

Vormel 1 sõitja Fernando Alonso tegi võiduka debüüdi sportautode MM-sarja uue hooaja avaetapil, lõpetades esikohaga Spa kuue tunni sõidu.

Toyota tiimis kihutav 36-aastane hispaanlane, kes jagas autot samuti varem vormel 1 sarjas kihutanud Sebastien Buemi ja Kazuki Nakajimaga, sai esimese märkimisväärse esikoha pärast võitu 2013. aasta Hispaania GP-l. Alonso edestas lõpujoonel vaid 1,444 sekundiga tiimi teist autot, mille rooli keerasid Mike Conway, Kamui Kobayashi ja Jose Maria Lopez.

Kolmanda koha saanud Rebellion Racingu trio (Mathias Beche, Thomas Laurent, Gustavo Menezes) kaotas Toyotadele juba kahe ringiga. Tegelikult ületas kolmandana lõpujoone Rebellioni nimekam sõitjatekolmik koosseisus Neel Jani, Andre Lotterer ja Bruno Senna, kuid nende tulemus tühistati, sest tehnilises kontrollis selgus, et auto põhjaalune plank oli lubatust 1,2 millimeetri võrra rohkem kulunud.

Alonso jätkab sel hooajal jahti autospordi kuldsele kolmikule, mis koosneb esikohtadest Monaco vormel 1 etapil, Le Mansi ööpäevasõidul ja Indy 500 võidusõidul. Monaco võit on hispaanlasel 2006. ja 2007. aastast ette näidata, mullu heitles ta Indy 500 võidu nimel, ent oli sunnitud pisut enne võistluse lõppu kõrgelt kohalt mootoririkke tõttu katkestama. Juuni keskel peetaval Le Mansil osaleb Alonso tänavu esmakordselt ja arvestades, et Toyota on sel hooajal rajal ainsa tehasetiimina, on tema võiduvõimalused väga kõrged. Varem on kõigil kolmel võidusõidul triumfeerinud vaid inglane Graham Hill. 

Fernando Alonso, Kazuki Nakajima ja Sebastien Buemi tõid Toyotale oodatud esikoha.
Fernando Alonso, Kazuki Nakajima ja Sebastien Buemi tõid Toyotale oodatud esikoha. Foto: Pascal Saivet / imago/PanoramiC / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles