Video: kuulsa võidusõidudünastia võsu sai raskes avariis mitu luumurdu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pietro Fittipaldi IndyCari vormeli roolis.
Pietro Fittipaldi IndyCari vormeli roolis. Foto: Christian Petersen / AFP / Scanpix

Nimeka Fittipaldide võidusõidudünastia üks nooremaid liikmeid Pietro Fittipaldi lõpetas Spa ringrajal peetud sportautode MM-sarja avaetapi lõikuslaual. Fittipaldi tegi kvalifikatsioonis avarii ja sai mitu luumurdu.

Ülikiires Eau Rouge'i kurvis rajalt välja rehvivalli sõitnud Fittipaldi murdis mitmest kohast parema jala ja hüppeliigese ning vigastas ka vasakut jalga. Laupäeva õhtul tehti talle Liege'i haiglas edukas operatsioon, kuid 21-aastane brasiillane peab veel mõneks ajaks arstide hoole alla jääma.

Fittipaldi meeskond DragonSpeed selgitas välja, et brasiillase BRE Engineering-Gibson BR1 kaldus rajalt välja tõenäoliselt elektrilise roolivõimendi ülesütlemise tõttu. «Kohe, kui juhtunut nägime, oli meile selge, et tegu oli elektrisüsteemi probleemiga, sest auto tuled vilkusid. Tundub, et autol kadus kurvi keskel roolivõim, nüüd peame aga välja selgitama, miks see juhtus,» rääkis portaalile Autosport tiimi juht Elton Julian. Tema sõnul purunes kokkupõrkes seinaga auto monokok ning ilmselt olid just sellest tingitud ka Fittipaldi tõsised vigastused.

Mullu V8 3.5-vormelite sarja võitnud Fittipaldi tänavune plaan nägi ette osalemist nii sportautode MM-sarjas kui ka IndyCaris ja Super Formula sarjas. Tänavu pidanuks ta debüteerima Indianapolise 500 miili sõidul, ent nüüd tuleb tal 27. mail toimuv suurvõistlus vahele jätta.

Fittipaldi vanaisa on kahekordne vormel 1 sarja maailmameister Emerson Fittipaldi. Võidusõidumaailmas teeb esimesi samme ka Pietro 16-aastane noorem vend Enzo, kes sõitis mullu vormel 4 Itaalia meistrivõistlustel samas meeskonnas eestlase Jüri Vipsiga ja lõpetas hooaja üheksanda kohaga. Emerson Fittipaldi vend ehk Pietro vanaonu Wilson Fittipaldi osales samuti omal ajal vormel 1 sarjas ning hiljem sai temast tiimiomanik, vormel 1 sarja jõudis 1990ndatel aastatel ka Wilsoni poeg Christian Fittipaldi. Samuti kuulub Fittipaldide perekonda vormel 1 sarjas, Le Mansi ööpäevasõidul ja USA tippsarjades võistelnud Max Papis, kes on abielus Emersoni tütre Tatianaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles