Galerii: pikk sõnasõda lõppes karmi nokdauniga, Haye karjäär lõpukorral

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Profipoksi raskekaalu eksmaailmameistri David Haye karjäär tundub olevat lõpusirgel – britt tunnistas enne kordusmatši kaasmaalase Tony Bellew'ga ka ise, et vajab au ja väärikuse taastamiseks revanši, kuid tegelikult lõi Bellew ta kaks korda nokdauni ja kuulutati võitjaks.

Bellew alistas Haye 14 kuu jooksul teist korda, kusjuures mõlema matši eel peeti teda autsaideriks. Liverpoolist pärit 35-aastane britt oli aga oma kuulsamast ja kaks aastat vanemast vastasest Londonis peetud matšis selgelt üle ning saatis Haye juba kolmandas raundis paremsirgega nööridesse. Viiendas raundis tegi sama töö ära Bellew vasak käsi ning ehkki Haye suutis uuesti püsti tõusta, lõpetas kohtunik Howard Foster otsekohe matši.

Ühtlasi pani Bellew võiduga punkti juttudele, nagu suudaks ta võita ainult poolvigast Haye'd – meeste eelmise omavahelise matši ajal rebestas Haye Achilleuse kõõlust, ent jätkas poksimist. Kahe matši eel, ajal ja järel on mehed pakkunud ajakirjandusele kõneainet solvangute ja sõnavahetusega, eileõhtuse kohtumise eelsel pressikonverentsil mindi suisa kättpidi kokku, kuna Bellew' väitel olla Haye üritanud teda suudelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles