Mängijale jalaga äsanud kohtuniku tunnustamine ajas jalgpallurid marru

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallikohtunik Tony Chapron näitas oma käitumisega lõppkokkuvõttes punast kaarti iseendale.
Jalgpallikohtunik Tony Chapron näitas oma käitumisega lõppkokkuvõttes punast kaarti iseendale. Foto: Loic Venance / AFP / Scanpix

Prantsusmaa jalgpallurite ühendus teatas, et ei anna sel aastal erandkorras välja kõrgliiga parimale kohtunikule ette nähtud autasu. Põhjuseks on pahameel kohtunike ühenduse SAFE aadressil, kes otsustas premeerida aasta kohtuniku tiitliga Tony Chaproni, kirjutab L'Équipe.

Prantsusmaa tippkohtunike hulka loetud Chapron kerkis ootamatult rambivalgusesse 14. jaanuaril toimunud Nantes'i ja PSG vahelises liigamängus. Nantes'i keskkaitsja Diego Carlos jooksis ühes mänguolukorras kohtunikule otsa ja Chapron kukkus, ent üritas siis seletamatul põhjusel esmalt Carlost jalaga lüüa, tõusis seejärel püsti ja andis brasiillasele kollase kaardi. Kuna see oli Carlosele mängu teine, kerkis kohe ka punane kaart.

Üleüldise pahameele valguses kutsuti Chapron Prantsusmaa Jalgpalli Liidu ette oma tegudest aru andma ning talle määrati kuue kuu pikkune vilistamiskeeld. Ilmselt üritasid kaaskohtunikud praeguse otsusega kolleegi toetada, kuid mängijad ajas selline käik marru. Teiste seas edestas Chapron hääletusel näiteks Clement Turpini, kelle FIFA valis kümne suvist MMi vilistava eurooplasest kohtuniku hulka.

«Kogu maailm peab toimuvat naeruväärseks. Tegime SAFE-le ettepaneku anda Chapronile mõni muu auhind, mis julgustaks teda kohtunikukarjääri jätkama, ja nimetada kõrgliiga aasta parimaks kohtunikuks Turpin, kuid nad keeldusid, ehkki tunnistasid ausalt, et otsus oli poliitiline, mitte sportlikest põhimõtetest lähtuv,» selgitas mängijate ühenduse UNFP asepresident Philippe Piat. «Seetõttu olime sunnitud otsustama, et meistriliiga parima kohtuniku auhinda me sel aastal välja ei anna. Tunnustame vaid esiliiga parimat vilemeest Alexandre Castrot. Auhindade mõte seisneb parimate kiitmises, mitte poliitiliste avalduste tegemises või vanade arvete klaarimises,» lisas Piat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles