Ootamatu üllatus: Andres Oper tõmbab selga Manchester City särgi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Oper on harjunud kandma tumesinist särki, nüüd aga tuleb üheks õhtuks selga tõmmata helesinine!
Andres Oper on harjunud kandma tumesinist särki, nüüd aga tuleb üheks õhtuks selga tõmmata helesinine! Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpallikoondise kõigi aegade suurim väravakütt ja praegune abitreener Andres Oper tegi väga korraliku karjääri, kuid maailma täielikku tippklubisse meie esiründaja siiski ei jõudnud. Nüüd, 40-aastasena saab Oper aga ootamatu võimaluse siiski kogeda, mis tunne on kanda Inglismaa värske meistermeeskonna Manchester City särki!

Nimelt osaleb Oper Inglismaa liigapüramiidi 11. astmel asuva Ashton Towni klubi kodustaadionil peetavas sõprusmängus, kus lähevad vastamisi Wigan Athleticu ja Manchester City legendid. Kohtumine peetakse nädala pärast, 12. mail ning tegemist on hüperglükeemia raviks raha koguva organisatsiooni Joseph's Goal korraldatud üritusega.

Äsja League One'i võitnud ning tulevaks hooajaks tagasi Inglismaa esiliigasse tõusva Wigani klubi legendide meeskonnas jooksevad teiste hulgas väljakule Belgia koondise peatreener Roberto Martinez, kes juhendas klubi aastatel 2009-13, ning meeskonna pikaaegne kapten Emmerson Boyce, kes aitas Wigani 2013. aastal Inglismaa karikavõiduni. Tolles Wigani jaoks väga mälestusväärses finaalis alistatigi seejuures just Manchester City.

Lisaks kuulub Wigani meeskonna ridadesse ka paremkaitsja Pascal Chimbonda, kes valiti hooajal 2005-06 nende eest mängides Inglismaa kõrgliiga hooaja sümboolsesse meeskonda. Vähemalt sama palju omaaegseid staare tuleb platsile ka City eest: teiste seas on üles antud Gruusia üks kõigi aegade nimekamaid jalgpallureid Giorgi Kinkladze, kõrgliigas helesinises särgis 35 väravat löönud Paul Dickov, ääreründaja Kiki Musampa ja kunagine Hollandi koondislane Paul Bosvelt.

Oper pole küll kunagi Wigani ega City särki kandnud, kuid tema osalemine mängus on seletatav sellega, et ta elab juba aastaid Manchesteri lähedal ning töötab praegu Bury klubis noortetreenerina. Bury ja Wigan asuvad aga teineteisest vaid paarikümne kilomeetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles