Eesti epeenaiste võistlus Dubais läks täiesti nurja

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irina Embrich (vasakul) ja Julia Beljajeva.
Irina Embrich (vasakul) ja Julia Beljajeva. Foto: Viljar Voog

VEHKLEMINE. Naiste epee MK-etapp Dubais osutus Eesti naiskonnale igas mõttes ebaõnnestunuks: tulemused olid tavatult nõrgad nii individuaal- kui ka naiskonnavõistluses.

Individuaalturniiril pääses põhitabelisse viis Eesti vehklejat – Erika Kirpu ei suutnud kvalifikatsioonisõela läbida –, ent kamba peale suudeti võtta vaid üks võit. See jäi Kristina Kuuse arvele, kes oli 15:12 parem Anna Kunist (Ungari), aga kaotas teises ringis 9:10 hilisemale võitjale Yiwen Sunile (Hiina), kuigi juhtis veel kuus sekundit enne normaalaja lõppu 8:7.

Ülejäänud neli naist kaotasid avaringis. Julia Beljajeva jäi 11:15 alla Maria Gutšmazovale (Gruusia), Irina Embrich 13:15 Federica Isolale (Itaalia), Nelli Differt 8:15 Violetta Kolobovale (Venemaa) ning Katrina Lehis lisaajal 11:12 kahekordsele maailmameistrile Rossella Fiamingole (Itaalia), kuigi juhtis 20 sekundit enne normaalaja lõppu 11:9.

Võistkonnavõistlusel kaotati koosseisus Beljajeva-Kirpu-Embrich-Kuusk veheldes kaheksandikfinaalis 29:30 Hongkongile. 9.–16. koha matšides oldi esmalt 25:20 üle Rumeeniast ja siis 20:12 Saksamaast. 9. koha matšis kaotati 35:45 Ukrainale.

Dubai MK-etapp oli viimane, kus sai koguda punkte Eesti edetabelisse, mille kolm esimest kindlustavad koha MM- ja EM-koondises. Need on Beljajeva, Kuusk ja Kipru. Neljanda liikme nimetab treenerite töörühm eesotsas peatreener Kaido Kaabermaga. Edetabelis on Lehisel 193, Embrichil 157 ja Differtil 131 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles