Sir Alex Fergusoni tabas insult

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chelsea - Liverpool kohtumise eel avaldati Stamford Bridge'i staadionil laupäeval insuldi saanud Sir Alex Fergusonile.
Chelsea - Liverpool kohtumise eel avaldati Stamford Bridge'i staadionil laupäeval insuldi saanud Sir Alex Fergusonile. Foto: Dominic Lipinski /PA Images/Scanpix

JALGPALL. Suurbritannia jalgpalliajaloo edukaim treener, 2013. aasta kevadel Manchester Unitedi peatreeneri ametipostilt erru läinud Sir Alex Ferguson sai laupäeva hommikul insuldi. Šotlast opereeriti laupäeval ning ta viibib intensiivravi osakonnas.

Terviserike tabas Fergusoni laupäeva hommikul kodus, kust kiirabi viis ta esmalt Macclesfieldi haiglasse ja sealt juba Manchesteri eeslinna Salfordi kuninglikku hospidali, kus teda ka opereeriti.

Esmase aimduse, et juhtunud on midagi tõsist, sai Inglismaa tugevuselt kolmanda liiga kohtumisel Doncaster Rovers – Wigan Athletic, sest kodumeeskonna peatreener, Alexi poeg Darren Ferguson puudus perekondlikel põhjustel.

Paar tundi hiljem teatas ligi 27 aastat Fergusoni tööandja olnud Manchester United: «Sir Alex Ferguson käis täna ajuverejooksu tõttu operatsioonil, mis läks väga hästi, aga taastumiseks peab ta mõnda aega olema intensiivravil. Tema perekond palub privaatsust. Sir Alex ja tema lähedased on meie mõtetes ning soovime üheskoos, et ta taastuks võimalikult ruttu.»

Inglismaa ja maailma jalgpallikogukonnad ühinesid heade soovidega, hoolimata sellest, kui kibe rivaal Ferguson neile kunagi oli. «Suur rivaal, aga samas ka suur sõber, kes tuli meile klubi ajaloo kõige keerulisemal ajal appi. Loodame, et Sir Alex taastub täielikult,» teatas Liverpool. Fergusoni ametiaja alguses oli Liverpool 18 meistritiitliga Inglismaa edukaim klubi, aga šotlase juhendamisel võidetud 13 tiitliga asus Man United 20:18 juhtima.

Head soovid läkitasid oma endisele Bossile (Fergusoni hüüdnimi kõigi tema alluvate jaoks – toim) teiste seas ka David Beckham, Cristiano Ronaldo ja Edwin van der Sar. Samuti FIFA ja UEFA. Eilsel Premier League’i kohtumisel Arsenal – Burnley aplodeeris Fergusoni toetuseks terve staadion.

Fergusoni tervise pärast muretsemise kõrval toimunud kõrgliiga eelviimase vooru mängudes alistas Arsenal 5:0 Burnley (tegu oli Arsene Wengeri viimase kodumänguga Arsenali peatreenerina) ning Chelsea oli 1:0 parem Liverpoolist (Ragnar Klavan ei mänginud). Kõrgliigast langes välja Stoke City.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles