Jäähoki MM: tiitlikaitsja teenis raske võidu, olümpiahõbedale juba teine kaotus

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi - Tšehhi
Rootsi - Tšehhi Foto: LUDVIG THUNMAN / imago/Bildbyran

Taanis jätkuvatel jäähoki maailmameistrivõistlustel teenis tiitlikaitsja Rootsi teise võidu, olümpiahõbe Saksamaa aga teise kaotuse.

A-grupi mäng tiitlikaitsja Rootsi ja Tšehhi vahel kujunes põnevaks. Rootsi läks mängu avakolmandikul tänu Rickard Rakelli ja Mattias Janmark-Nylen väravatele 2:0 juhtima. Teisel kolmandikul vähendas Filip Hronek Tšehhi kaotusseisu 1:2 peale.

Kui mängitud oli 43.11, viskas Mika Zibanejad rootslased 3:1 juhtima. Neli minutit enne matši lõppu vähendas Tomas Hyka taaskord Tšehhi kaotusseisu minimaalseks, ent rohkemaks tšehhidel jaksu polnud. Nii kirjutas Rootsi endale tabelisse 3:2 (2:0, 0:1, 1:1) võidu.

Rootsil on A-grupis kahest mängust kaks võitu ning sellega jagatakse tabelis Venemaaga kuue punktiga esikohta. Tšehhi on kahe mänguga teeninud kaks punkti ja on viiendal positsioonil.

Veelgi põnevam oli Pyeongchangi olümpiahõbeda Saksamaa ja Norra vaheline hokimäng, mille võitis bullitide järel Norra 5:4 (2:2, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0).

Norra asus kohtumist 2:0 tänu Ken-Andre Olimbi ja Thomas Valkvae Olseni väravatele juhtima. Avakolmandik lõppes aga 2:2 viigiga, sest Saksamaa eest tegid skoori Patrick Hager ja Marc Michaelis. Teisel perioodil viis Anders Bastiansen taas Norra ette, kuid Hageri värav viigistas seisu 3:3.

Otsustavat kolmandikku asus jällegi juhtima Norra, seekord oli täpne Daniel Sorvik. Kuid juba 25 sekundit hiljem säras tablool 4:4 viik, sest sakslaste poolt tegi skoori Yannic Seidenberg. Kuna lisaajal kumbki meeskond ei skoorinud, otsustati mängu võitja bullitiseerias, kus ainsana suutis väravavahi üle mängida norrakas Anders Bastiansen.

Norra on B-grupis teeninud kahe mänguga kolm silma ning hoiab neljandat positsiooni. Saksamaal on kahe mänguga kaks punkti, mis annab neile tabelis eelviimase ehk seitsmenda koha. Alagrupi liider on viie punktiga USA.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles