Video: kolm suurt tegid MotoGP etapil karmi avarii. Kes on süüdlane?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JAVIER SORIANO / AFP

MotoGP Jerezi etapi võitis kindlalt Honda sõitja Marc Marquez. Tema kolme konkurendi jaoks lõppes etapp aga suure avariiga.

Ajal, mil Marquez kindlalt võidu poole sõitis, võitlesid Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo (mõlemad Ducati) ning Dani Pedrosa (Honda) teise koha nimel. Kaheksa ringi enne sõidu lõppu tegid kolm mootorratturit aga kuuendas kurvis avarii.

Nimelt hakkas Dovizioso Lorenzost mööduma, kuid mõlemad mehed kaldusid sisekurvist välja. Olukorra üritas enda kasuks pöörata Pedrosa, ent sõitis möödasõitu üritades sisse Lorenzole, kelle tsikkel omakorda niitis maha Dovizioso.

Dovizioso hinnangul tegi suurima vea Pedrosa. «Tema oli meist taga pool ning tema eksis selles olukorras kõige rohkem. Ta tuli kurvi liiga suure hooga,» ütles Dovizioso.

Pedrosa lükkas aga ümber väite, et ta sisenes kurvi kiiremini kui teistel ringidel. «Sõitsin normaalsel trajektooril ning tavapärase kiirusega. Nemad võtsid pigem kurvi aeglasemalt, sest nad kaldusid väliskurvi,» ütles Pedrosa.

Dovizioso arvates on osaliselt avariis süüdi ka Lorenzo. «Jorge ei kontrollinud olukorda, teda ei huvitanud tema taga olnud sõitja. See avarii oli nende mõlema süü,» ütles  Dovizioso.

Kohtunikud ühelegi sõitjale karistust ei määranud ning avarii suurim ohver Dovizioso kiitis otsuse õigeks, öeldes, et kellegi karistamine oleks antud juhul liiast.

Jerezi etapp

  1. Marquez (Honda)
  2. Zarco (Yamaha) +5,241
  3. Iannone (Suzuki) +8,214
  4. Petrucci (Ducati) +8,617
  5. Rossi (Yamaha) +8,743
  6. Miller (Ducati) +9,768

MotoGP punktiseis

  1. Marquez (Honda) 70
  2. Zarco (Yamaha) 58
  3. Vinales (Yamaha) 50
  4. Iannone (Suzuki) 47
  5. Dovizioso (Ducati) 46
  6. Rossi (Yamaha) 40
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles