Statistikapomm: 7 põnevat fakti 237. El Clasicost (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
El Clasico.
El Clasico. Foto: ALBERT GEA / REUTERS

Eilne Barcelona ja Madridi Reali jalgpalliklubide vaheline vastasseis ehk El Clasico lõppes 2:2 viigiga. Numbrite keeles nägi see välja järgmine. 

Tegu oli 237. El Clasicoga (Hispaania meistriliiga, karikas, liigakarikas, Hispaania superkarikas, Meistrite liiga). Real on võitnud 95 ning Barcelona 92 kohtumist. 50 mängu on lõppenud viigiga. Liigamängude arvestuses juhib aga Barcelona, olles kogunud 76 võitu Reali 72 vastu.

18 väravat on El Clasicos löönud Cristiano Ronaldo. Ta püüdis eilse tabamusega kinni endise Reali mängija Alfredo Di Stefano. Neid edestab vaid Lionel Messi, kellel on kirjas 26 väravat. Karim Benzema paikneb tegevmängijatest 8 tabamusega kolmandal kohal. 

Messi sai väljakule 35. järjestikuses El Clasicos ning tõusis selles arvestuses Reali legendi Paco Gentoga jagama esikohta. Kui midagi vigastusetont või mingi muu probleem Messit ei vaeva, siis järgmisel hooajal haarab ta selle rekordi ainuisikuliselt enda nimele.

38 El Clasicos on mänginud Messi, Andres Iniesta ja Sergio Ramos. Tegu oli Iniesta viimase El Clasicoga. Nendest kolmest on rohkem suutnud vaid endised Reali pallurid Manolo Sanchis (43) ja Gento (42) ning Barcelona legend Xavi Hernandez (42). Ilmselt püüavad lähiaastatel Messi ja Ramos eesolijad kinni.

Benzema on ainus Reali mängija, kes on sellel hooajal jõudnud kõikide sarjade peale kokku kahekohalise arvuni nii väravatelööjate (11) kui resultatiivsete söötude (10) edetabelis. Eilses El Clasicos andis Benzema väravasöödu Ronaldo tabamusele.

Messi on La Liga raames peetud El Clasicos löönud Camp Noul 7 väravat. Ta möödus Gentost, kes säras omal ajal Barcelona koduväljakul toimunud liigamängus kuue tabamusega.

Reali peatreener Zinedine Zidane on viimases neljas Camp Noul peetud El Clasicos suutnud kaotust vältida. Zidane’i hoolealused on prantslasele kinkinud kaks võitu ja kaks viiki. 1962. aastal jõudis Barcelona vastu võõral väljakul nelja järjestikuse võiduni Miguel Munoz.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles