Malcolm Wilson tahtis Rally Estoniale tulla, aga...

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malcolm Wilson näinuks hea meelega oma sõitjaid Rally Estonial võistlemas, paraku on nad seotud töökohustustega Inglismaal
Malcolm Wilson näinuks hea meelega oma sõitjaid Rally Estonial võistlemas, paraku on nad seotud töökohustustega Inglismaal Foto: GEOFF CADDICK / AFP

Juuli keskel Lõuna-Eestis sõidetava rahvusvahelise autoralli Rally Estonia osalejate nimekirjas on kaks WRC-sõitjat – Citroën C3 autoga võistleb Craig Breen ning Hyundai i20 Coupe masinaga on stardis Hayden Paddon. Kuhu jääb aga Eesti parim rallimees, Toyota tippsõitja Ott Tänak?

«Loomulikult huvitab kõiki see, mis saab meie enda kõige suuremast staarist, Otist. Kogu Eesti rahva unistus on Ott starti saada. Töö selle nimel käib. Loodame, et saame lähiajal positiivseid uudiseid teatada,» rääkis Kuku raadio saates «Piloot» ralli korraldaja Tarmo Hõbe.

Hõbe kinnitas, et korraldajate unistus oleks starti saada kõik tippmeeskonnad. Paraku ei tule Eestisse kindlasti M-Sport.

«Malcolm Wilsonil oli küll huvi tulla, talle tundus kogu pakett ahvatlev ja atraktiivne, aga kahjuks on täpselt sellel nädalavahetusel Inglismaal üks suur autofestival, kus Ford on tehasemeeskonnana lubanud osaleda. Kahjuks on kõik nende tippsõitjad sellega hõivatud. Aga positiivne on see, et Malcolm Wilsonile Lõuna-Eestisse ja Rally Estoniale sõitma tulemine iseenesest meeldib. Kui ajastuse mõttes klapib, siis on see kindlasti võimalik.»

Rally Estonia on Eesti ja Läti autoralli meistrivõistluste etapp ning FIA European Rally Trophy etapp. Mida selline ralli aga tipptiimidele pakub?

«Kuna tipptiimidel on päris pikk suvepuhkus –Sardiinia ralli ja Soome ralli vahel on seitse nädalat – siis kui meeskonnad tulevad Lõuna-Euroopast Põhja-Euroopasse, lähevad teed palju kiiremaks. Neile on oluline võimalikult Soomega sarnastes tingimustes ennast ja autosid testida. See on juba ammu teada, et Eesti teed on Soomega väga sarnased ning neil on väga hea tulla Rally Estoniale, et autot seadistada ning Soomeks võimalikult hästi valmis olla.»

Tagasi üles