Kaljulaid sõidab Porošenko kutsel Meistrite liiga finaalile Klavanit vaatama (7)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko Kadriorus.
Ukraina president Petro Porošenko Kadriorus. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

President Kersti Kaljulaid sõidab mai teises pooles ametlikele visiitidele Kreekasse ja Ukraina, kus ta tutvub sõjas kannatada saanud piirkonna taastamistööde ja humanitaarolukorraga.

Kreeka visiidil mai keskel kohtub Eesti president Kreeka presidendi Prokópis Pavlópoulosega ja annab koos Kreeka riigipeaga ühise pressikonverentsi. Samuti on plaaneritud kohtumised Kreeka peaministri Aléxis Tsíprasega ning opositsiooniliider Kyriakos Mitsotakisega.

Lisaks külastab Kaljulaid Euroopa piiri- ja rannikuvalve Frontex staapi Pireuse sadamas ning idufirmade keskust Orange Grove, kus tutvustab meie e-riiki ja digiühiskonda.

Presidenti saadavad Kreeka visiidil siseminister Andres Anvelt, riigikogu liikmed Hanno Pevkur ja Oudekki Loone ning politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja Krista Aas.

Ukraina visiidil mai lõpus kohtub Eesti riigipea Ukraina presidendi Petro Porošenkoga ja kohtumise järel antakse ühine pressikonverents. Plaanitud on ka kohtumised peaminister Volodymyr Groysmanaga, asepeaminister Ivanna Klympush-Tsintsadzega ja Ukraina ülemraada esimehe Andri Parubiga.

Lisaks avab president Kiievis ettevõtlusseminari, kohtub kohalike ettevõtjate ja Ukraina kodanikuühiskonna esindajatega. Riigipeaga sõidab visiidile äridelegatsioon, samuti riigikogu liikmed Eerik-Niiles Kross ja Johannes Kert ning kaitseministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov.

Riigipea külastab ametliku visiidi käigus ka Ida-Ukrainat, kus kohtub Harkivi oblasti kuberneriga ning tutvub sõjas kannatada saanud piirkonna taastamistööde ja humanitaarolukorraga. President Kaljulaid külastab Ida-Ukrainas operatsioone juhtivat ühendvägede staapi.

Pärast ametliku visiidi lõppu osaleb riigipea president Petro Porošenko kutsel Kiievis 26. mail UEFA Meistrite liiga finaalmängul. Finaalis seisavad vastamisi Madridi Real ja FC Liverpool, viimase klubi ridadesse kuulub ka Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles