Barcelona peatreener kritiseeris videokohtunikke

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona peatreener Ernesto Valverde.
Barcelona peatreener Ernesto Valverde. Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS

Eile peetud El Clasicos tekitasid küsimusi Hispaania kohtunikebrigaadi otsused. Barcelona ja Madridi Reali peatreenerid puudutasid seda teemat ka mängujärgsel pressikonverentsil.

Kõige enam pakkus kõneainet Sergi Roberto punane kaart avapoolaja lõpus – Barcelona kaitsja lõi väidetavalt Marcelot käega näkku või õlga. Barcelona juhendaja Ernesto Valverde sõnul oleks mäng veninud kauemaks, kui Hispaania kõrgliigas oleks juba sellel hooajal kasutusel VAR-süsteem ehk videokohtunikud. «Videokohtunikud? Õnneks pole neid veel vastu võetud, sest vastasel juhul mängiksime siiani,» rääkis Varverde.

Hispaania kõrgliiga on teatanud, et uuel hooajal võetakse videokohtunikud kasutusele. Reali peatreener Zinedine Zidane kommenteeris antud teemat ajakirjanikele järgmiselt: «Ma ei räägi mitte kunagi kohtunikest. Järgmisel hooajal tuleb kasutusele VAR-süsteem ja siis näeme, kuidas sellised mängud lõppevad.»

VAR-süsteemi suunas andis negatiivse kommentaari ka Marcelo. «Mõnikord teevad kohtunikud vigu, mõnikord mitte. Sergi Roberto tabas mind näkku, aga nüüd on see läinud. Videokohtunikud võtavad ära mängulusti. Mulle see ei meeldi, aga mina pole inimene, kes midagi muudab,» sõnas brasiillane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles