Jäised suhted lahutasid maailma kaks paremat iluuisutajat

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eteri Tutberidze (keskel) koos oma tänavuse hooaja kahe edukama õpilase Alina Zagitova ja Jevgenia Medvedevaga.
Eteri Tutberidze (keskel) koos oma tänavuse hooaja kahe edukama õpilase Alina Zagitova ja Jevgenia Medvedevaga. Foto: David J. Phillip / AP

Kolm kuud pärast Venemaa iluuisutajate suurt triumfi Pyeongchangi taliolümpial sai naiste üksiksõidus hõbemedali võitnud Jevgenia Medvedeva koostöö treener Eteri Tutberidzega läbi.

Tüli põhjustas see, et maailma hetke edukaim treener Tutberidze juhendab ka olümpial Medvedeva ees kulla võitnud Alina Zagitovat.

15-aastane Zagitova võistles täiskasvanute seas esimest aastat ja edestas 18-aastast Medvedevat nii olümpial kui ka EM-il. 

Medvedeva palus sügisel Tutberidzet, et Zagitova tänavu veel naiste klassis ei võistleks. Too aga keeldus ning pärast olümpiat pole eelmise aasta valitsejanna Medvedeva oma treeneri kõnedele ega sõnumitele enam vastanud.

«See küsimus - «kas sa ei saaks Alinat veel ühe aasta juunioride seas võistlemas hoida» - oli lapsik. Ma küsisin temalt vastu: «mida, Ženja?». Peame andma kõigile samasuguse võimaluse. Selline ongi sport. Meil pole mingit õigust kedagi tagasi hoida,» vahendab Venemaa meedia Tutberidze sõnu.

Treeneri ja õpilase lahkumineku muudab veelgi tähenduslikumaks tõsiasi, et Tutberidze alustas Medvedeva juhendamist siis, kui viimane oli vaid seitsmeaastane. Gruusia juurtega treeneri abil sai Medvedevast ühekordne juunioride ja kahekordne täiskasvanute maailmameister. Ta oli võitmatu üle kahe aasta ehk kauem kui ükski teine naine pärast legendaarse Katarina Witti valitsusaega 1980ndatel.

Alina Zagitova ja Jevgenia Medvedeva olümpiamedalitega.
Alina Zagitova ja Jevgenia Medvedeva olümpiamedalitega. Foto: Sergei Bobylev / Sergei Bobylev/TASS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles