Mandri: Kangert ei jää ainult tööhobuseks

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Astana/Facebook

Kahel korral Itaalia velotuuril võistelnud endine tipprattur Rene Mandri usub, et Tanel Kangertil (Astana) on olemas kõik võimalused, et tänavusel Girol midagi suurt korda saata.

Esimest korda velotuuri ajaloos Iisraelist stardi saanud Giro alustab täna esimest nädalat Itaalia pinnal. Kolme esimese etapi järel mõistagi jõuvahekordasid paika ei pandud, ent mingi pildi sõitjatest ikkagi sai. Seda eelkõige proloogi põhjal, kus kolm meest teistest peajagu üle olid.

Etapi võitis tiitlikaitsja Tom Dumoulin (Team Sunweb), kahe sekundiga kaotasid talle Dennis Rohan (BMC) ja Victor Campenaerts (Lotto Soudal). Ülejäänud jäid võitjast maha juba üle kümne sekundi – seda 9 km pikkusel proloogil.

Kangert kaotas avaetapil Dumoulinile 43 sekundiga. «Ta sõitis väga hea proloogi. Võitjale on kaotus veidi suur, aga kolme esimest olid teistest ikkagi peajagu üle. Ülejäänud rahvale ta ei kaotanud suurt midagi,» kommenteeris Mandri eestlase velotuuri algust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles