EM-i finaali kangelane vahetas välja ekslevadialase ja tõi Lokomotiivile pika vahe järel Venemaa meistritiitli

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lokomotiivi tunnustatud peatreener Juri Sjomin embamas viimase mängu kangelast Ederit.
Lokomotiivi tunnustatud peatreener Juri Sjomin embamas viimase mängu kangelast Ederit. Foto: Mikhail Aleksandrov / Mikhail Aleksandrov/TASS

Venemaa jalgpallimeistriks krooniti kolmandat korda klubi ajaloos Moskva Lokomotiiv, kes alistas eelviimases voorus tulemusega 1:0 Roberto Mancini juhendatava Peterburi Zeniidi.

Kohtumise ainsa värava lõi 87. minutil portugallane Eder, kes sekkus väljakule 2016. aastal Tallinna Levadias laenul olnud Anton Mirantšuki asemele. Eder, kes on ise Prantsusmaa klubist Lille'ist laenul, otsustas mäletatavasti ka 2016. aasta EM-i saatuse, kui lõi finaalmängus Prantsusmaa vastu kohtumise ainsa värava.

Lokomotiivi triumfi tegelik arhitekt on aga kahtlemata 70-aastane Juri Sjomin, kes kergitas klubi sajandivahetusel Venemaa tippu tagasi ja tõi neile ka kaks esimest meistritiitlit (2002 ja 2004). Tegu on Sjomini neljanda treeneriperioodiga raudteetööliste klubis (1986-1990, 1992-2005, 2009-2010 ja 2016-...). Lisaks kuulus ta Lokomotiivi ridadesse ka mängijana (1975-1977).

Olgugi et viimastel nädalatel spekuleeriti Venemaa meedias, et edukast hooajast hoolimata juhendab Sjomini asemel klubi sügisest kuulus itaallane Carlo Ancelotti, otsustati lõpuks sõlmida kogenud venelasega siiski uus kontraht.

Lokomotiivil on üks voor enne meistrivõistluste lõppu 60 punkti, järgnevad Moskva Spartak 56, Moskva CSKA 55, Krasnodar 53 ja Peterburi Zeniit 50 punktiga. Põnevust seega veel jagub, sest Meistrite liigasse pääsevad kolm paremat, neljas ja viies peavad aga leppima Euroopa liigaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles