Video: MM-finaalis pika ootuse lõpetanud Williams ilmus pressikonverentsile riieteta (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meest sõnast: Mark Williams lubas ilmuda ajakirjanike ette alasti ja tegigi seda.
Meest sõnast: Mark Williams lubas ilmuda ajakirjanike ette alasti ja tegigi seda. Foto: Richard Sellers / PA Wire / PA Images / Scanpix

Snuukri maailmameistriks krooniti tänavu Mark Williams, kes alistas põnevas finaalis 18:16 John Higginsi ja võitis elu kolmanda MM-tiitli. Eelmine tuli seejuures juba 15 aastat tagasi. Pärast võidu kindlustamist tõestas Williams, et on aumees, täites ajakirjanikele antud lubaduse.

Nimelt kuulutas ta turniiri alguses, et ilmub võidu korral pressi ette alasti. «Igal juhul, pole kahtlustki,» vastas Williams pärast poolfinaali ajakirjanike küsimusele, kas ta mõtleb tõesti sõna pidada. «Olgu, seda hoian ees,» täpsustas ta seejärel siiski ja võttis kätte laual olnud jäänõu. Finaali järel istus waleslane lõpuks pressikonverentsi laua taha, kehakatteks vaid rätik.

«Uskumatu lugu, sest 12 kuud tagasi vaatasin MMi autosuvilas istudes,» sõnas 2000. ja 2003. aasta maailmameister Williams, kes jäi mullu põhiturniirilt eemale. Ühtlasi sai temast 43-aastaselt vanim maailmameister pärast 1978. aastat, kui võidutses tema rahvuskaaslane Ray Reardon. «Mõtlesin tõsiselt loobumisele, kuid mu naine Joanne tegi mulle selgeks, et ma ei saa 24 tundi päevas kodus vedeleda,» naeris ta.

Finaalis käisid juhtohjad käest kätte, sest seisult 7:7 võitis Williams järjest seitse freimi. Higgins vastas aga omakorda üheksast freimist kaheksa võitmisega ja viigistas 15:15. Viimastes freimides olid kindlamad siiski Williamsi närvid. Võidu eest pistis ta taskusse 425 000 naela.

Mark Williamsile oli tegu karjääri kolmanda MM-tiitliga.
Mark Williamsile oli tegu karjääri kolmanda MM-tiitliga. Foto: PAUL ELLIS / AFP / Scanpix
Williams tähistas võitu koos naise Joanne'i ning poegade Connori, Kiani ja Joeliga.
Williams tähistas võitu koos naise Joanne'i ning poegade Connori, Kiani ja Joeliga. Foto: PAUL ELLIS / AFP / Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles