Viinaviga viis kogenud vormel 1 insenerilt töö

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauberi tiim jäi hinnatud insenerist ilma.
Sauberi tiim jäi hinnatud insenerist ilma. Foto: PIXATHLON/SIPA / PIXATHLON/SIPA / Scanpix

Sauberi vormel 1 meeskond lõpetas eelmise nädala kolmapäeval täiesti ootamatult koostöö tehnikadirektori Jörg Zanderiga. Nüüd on hakatud sahistama, et kogenud mees sai sule sappa viinavea tõttu.

Portaal F1i.com vahendab Šveitsi ajalehe Blick kirjutist, mille kohaselt oli Zanderi üllatav lahkumine seotud alkoholi liigtarvitamise ja mitme sellega seotud vahejuhtumiga. Ka Sauberi tiimijuht Frederic Vasseur andis mõista, et tegu polnud tööalase probleemiga. «Meie teed viisid lahku üsna ebameeldival ja isiklike asjadega seotud moel,» otsis Vasseur viisakalt sõnu. «Aga nüüd vaatame juba tulevikku ja püüame uue aasta autot arendada.»

Kuulujutud Zanderi sobimatust käitumisest on Blicki sõnul vormel 1 võistkondade töötajate seas levinud juba tükk aega. Muuhulgas olevat mees joonud end purju hooaja avaetapilt Austraaliast naasnud lennul. 

Zander liitus Sauberiga 2016. aasta lõpus, olles enne seda töötanud Audi sportautode MM-sarja programmi juhina. Varem on 54-aastane insener olnud ametis ka Toyota, BMW, Williamsi, Honda ja Brawni meeskonnas. Viimase ridadesse kuulus ta 2009. aastal, kui Jenson Button tõi Brawnile MM-tiitli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles