Viirus või alatu pettus? Inglismaal puhkes tähtsa mängu eel hotelliskandaal

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Swansea rahvas üritab Southamptonile tähtsa mängu eel peavalu valmistada?
Kas Swansea rahvas üritab Southamptonile tähtsa mängu eel peavalu valmistada? Foto: ANDREW YATES / REUTERS / Scanpix

Täna õhtul kohtuvad Inglismaa kõrgliigas üliolulises mängus Swansea City ja Southampton – mõlemal on liigatabelis 33 punkti ning sellega ollakse täpselt väljalangemistsooni piiril. Suure kohtumise eel süüdistab Southampton aga Swansea rahvast ebaausas tegutsemises.

Nimelt sai Southamptoni klubisekretär Ros Wheeler pühapäeva lõuna paiku Walesist ebameeldiva kõne. Helistati Swanseas asuvast Marriotti hotellist, et teatada ootamatut uudist: Southamptonile hotellis ette nähtud 40 toa broneering on tühistatud. «Hotellis levib viirus,» öeldi selgituseks.

Kuna Marriott on Swanseas ainuke hotell, mis kõrgliiga meeskonna võõrustamiseks sobib, pakkus Southampton, et saadab oma esindajad hotelli olukorda hindama, kuid öeldi, et see pole võimalik. Halba aimates asusid klubi esindajad asja uurima ja avastasid, et Marriotti hotellis on kõigil soovijatel võimalik jätkuvalt endale vabalt tube broneerida. Mis viirusest seega juttu saab olla? Uus kõne hotelli lahendust ei toonud: sealt teatati, et broneering on tühistatud ja punkt.

«Meie silmis pole hotellis vähimatki probleemi: see on avatud ja võtab külalisi vastu,» lausus üks Southamptoni klubi töötaja Sportsmailile. Mark Hughesi meeskonnale tähendab toimuv aga suuri ebamugavusi, sest Marriott asub Swansea kodustaadionist Liberty Stadiumist vaid kolme miili ehk umbes kümneminutilise sõidu kaugusel.

Nüüd on meeskond aga sunnitud ööbima Vale of Glamorgani hotellis, mis asub Cardiffis. Sealt Liberty Stadiumile jõudmine nõuab vähemalt tunniajast sõitu ja seda lisaks õhtuse tipptunni ajal. Marriottist pidanuks meeskond mängule lahkuma umbes kell 18.15, nüüd tuleb aga startida juba 16.45 ajal.

Ka Sportsmail proovis Marriottis tuba broneerida ja sai vastuseks, et see on võimalik. Küsimuse peale, miks siis Southamptoni broneering tühistati, vastas Marriotti kõneisik esmalt «ei kommenteeri» ja edastas siis arupärimise tegevjuhile Michael Downiele. «Külaliste privaatsuse huvides ei saa me konkreetsete broneeringute üksikasju avalikustada,» kõlas Downie stampvastus. Siinkohal rõhutas Sportsmail, et nende andmetel pole Swansea klubil hotellisegadusega vähimatki pistmist.

Maruvihased Southamptoni fännid on üritanud hotellile kätte maksta sellega, et jätavad erinevates majutusportaalides nende kontole hävitavaid hinnanguid. «Kirjeldamatu, kui halva hotelliga on tegemist! Seal levib mingi viirus, ärge mingil juhul seal peatuge!» hoiatas üks arvustaja iroonilisel moel teisi külastajaid ja andis hotellile hinnanguks ühe tärni.

Sportsmail märgib, et kahtlasi juhtumeid on jalgpallimaailmas tähtsate mängude puhul varemgi esinenud.

  • 2006. aastal heitles Tottenham Meistrite liiga koha nimel ja pidi selle kindlustamiseks alistama West Hami. Päev enne mängu söödi Marriotti hotellis (!) lõunat ning paljud mängijad valisid põhiroaks lasanje. Hommikuks oli enamik neist haigestunud ning peatreener Martin Jol taotles kohtumise edasilükkamist. Seda ei tehtud ja Tottenham kaotas 1:2, jäädes Meistrite liigast välja. Klubi ähvardas hotelli kohtusse kaevata, ent ametlikult peeti haiguspuhangu põhjuseks noroviirust.
  • 1990. aasta MMil oli brasiillaste kaitsja Branco kohustus valvata Argentina ründajat Diego Maradonat. Ühe mängupausi ajal haaras Branco talle Argentina pingilt visatud veepudeli, võttis suure sõõmu ja tundis enda sõnul otsekohe tohutut nõrkust. Maradona tegi seejärel eeltöö Claudio Caniggia võiduväravale; Branco väited, et joogi sisse oli segatud rahusteid, ei leidnud tõendamist.
  • 1970. aasta MMil käis Inglismaa koondis kaks päeva enne veerandfinaali Saksamaaga väljas söömas ning väravavaht Gordon Banks võttis õhtusöögi kõrvale ühe õlle. Hommikul ärkas koondise liider külmavärinate ja palavikuga ega saanudki mänguks terveks. Postide vahel seisnud Peter Bonetti eksis mitu korda ja Saksamaa võitis 3:2. «Sõime kõik sama toitu, aga ainult mina sain toidumürgituse. See pole ju loogiline,» kurtis Banks hiljem.
  • 2003. aastal mängisid Queens Park Rangers ja Cardiff City tugevuselt kolmanda liiga play-off'i finaalis pääsu eest astme võrra kõrgemale. Varahommikul, kui QPRi mängijad magasid, hiilis nende hotelli turvamees Neil McNamara ja käivitas tuletõrjealarmi. Unised mängijad kupatati tulekahju kartuses õue ja ööuni oli rikutud, järgmisel päeval võitis Cardiff lisaajal mängu 1:0. McNamara sai küll 1000 naela trahvi, ent ühtlasi selgus, et talle maksab palka Cardiffi omanik Sam Hammam...
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles