Postimehe video: Maik-Kalev Kotsar liitus 3x3-koondisega, sest vana arm ei roosteta

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meeste 3x3 tänavakorvpallikoondisesse kuuluvad 8.-12. juunini Filipiinide pealinnas Manilas toimuval MMil Maik-Kalev Kotsar, Martin Dorbek, Jaan Puidet ja Joonas Järveläinen. Eesmärgiks on jõuda veerandfinaali ehk kaheksa parema sekka.

Peatreener Siim Raudla sõnul alustati ühistreeningutega esmaspäeval ja hakati vaikselt toimetama. «Neljapäeval sõidame Lätti turniiridele ja siis läheb töö trennide vaimus edasi. Martin Dorbek liitub pärast Eesti meistrivõistluste finaale (tagamängija kuulub BC Kalev/Cramo ridadesse – toim), loodetavasti lõpeb finaalseeria võimalikult kiiresti,» sõnas Raudla.

South Carolina ridades kaks hooaega NCAA liigas üliõpilaskorvpalli mänginud Kotsar liitus enda sõnul 3x3 koondisega vana armastuse tõttu. «Nii kaua, kui ennast korvpalli mängimas mäletan, olen ka tänavakorvpalli mänginud. Käisin turniiridel ja jõudsime poodiumile,» sõnas Kotsar Postimehele antud intervjuus.

Eesti kuulub MMil ühte alagruppi Sloveenia, Poola, Jaapani ja Ekuadoriga. Play-off’i ehk veerandfinaali pääsevad iga alagrupi kaks paremat. Tänavune MM toimub esimest korda tingimustes, kus 3x3 on olümpiaala (eelmise aasta lõpus lisas Rahvusvaheline Olümpiakomitee tänavakorvpalli 2020. aasta Tokyo olümpiamängude kavva).

Rahvusvahelise korvpalliliidu (FIBA) korraldatav tänavakorvpalli MM toimub alates 2012. aastast Kolm korda (2012, 2016, 2017) on tiitli võitnud Serbia, ühe korra (2014) Katar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles