Võrratute 1992. aasta vanameistrite mäng pakatab ilust ja elegantsist!

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmameister Mark Williams.
Maailmameister Mark Williams. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Sheffieldi vaksalist hea kiviviske kaugusel asuvas Crucible’i teatris tõmmati esmaspäeva õhtul joon alla snuukrihooajale, mille märksõnaks olid vanameistrid. Kolm 1992. aastal profileeriga liitunud legendi – inglane Ronnie O’Sullivan (42), šotlane John Higgins (42) ja waleslane Mark Williams (43) – kruttisid rohelist kalevit valitsedes ajaratast kümnendi või paari võrra tagasi.

20st hooaja jooksul mängitud ametlikust turniirist võitis see kolmik suisa kümme, nende seas ka kolm kõige mainekamat (Suurbritannia lahtised ja Players Championshipi võitis O’Sullivan, MMi Williams), millega tõestati ilmekalt, et snuuker pole eelkõige mitte tehniline, vaid vaimne spordiala. Turniirilt turniirile tõid kolm vanameistrit kogu maailma snuukrisõpradele portsude kaupa nostalgiat, aga eelkõige ikkagi ilu ja elegantsi, mis tipnes fantastilise MM-finaaliga Williamsi ja Higginsi vahel.

Esmalt oli imeline kohtumise dünaamika. Williams asus 4:0 juhtima, ent Higgins jõudis 7:7 viigini. Siis võitis Williams seitse frame’i järjest ja juhtis 14:7, ent Higgins vastas omakorda spurdiga ja jõudis 15:15 viigini. Eduseisu minetamine paistis Williamsi justkui surve alt vabastavat ning ta asus 17:15 juhtima.

MM-tiitel oli waleslasest ühe frame’i kaugusel, Williams juhtis 63:0 ja pidi tiitli sisuliseks kindlustamiseks roosa kuuli auku saatma. Löök oli lihtne, aga Williams vääratas ning Higgins vastas 70-punktilise seeriaga, kahandades kaotusseisu 16:17 peale. See oli aga ka kõik. 34. frame’is tegi Williams mitu oivalist lööki seerias, mida nimetas hiljem üheks oma karjääri parimaks. 18:16 võit kuulus Williamsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles