Rapla väärikast lahingust ei piisanud – Tartu marssis finaali

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool võitis poolfinaalseeria Rapla Avis Utilitase vastu 3:0 ja jõudis finaali, kus kohtutakse tiitlikaitsja BC Kalev/Cramoga.
Tartu Ülikool võitis poolfinaalseeria Rapla Avis Utilitase vastu 3:0 ja jõudis finaali, kus kohtutakse tiitlikaitsja BC Kalev/Cramoga. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Korvpalli Eesti meistri selgitavad aastase pausi järel BC Kalev/Cramo ja Tartu Ülikooli meeskonnad. Mõlemad poolfinaalseeriad lõppesid seisuga 3:0, sest kuigi Rapla andis täna Tartus väärika lahingu, tuli tunnistada vastase 64:75 paremust.

Tartu võitis avaveerandi 15:13, aga kaotas teise sama seisuga ning pikale pausile mindi 28:28 viigiseisul. Kolmas veerandaeg kulges punkt-punktis ning juhtima pääsesid mõlemad meeskonnad, aga Rapla 43:40 seisult tegi Tartu viimase kahe ja poole minutiga 8:0 spurdi ning siirdus viimasele veerandajale 48:43 eduseisus. See oli esimene emma-kumma meeskonna enam kui neljapunktiline eduseis pärast esimest veerandaega.

Rapla suutis viimasel veerandajal vähendada kaotusseisu veel 50:53-ni, aga siis nende jaks lõppes – Tartu tegi 7:0 spurdi, asus 60:50 juhtima ja võitis lõpuks 75:64. Rapla vast suurimaks kirstunaelaks osutus lauavõitlus, mis kaotati 34:51, sealjuures ründelaud 13:24 (!).

Tartu Ülikooli meeskonna peatreener Priit Vene TV6-le antud intervjuus: «Rapla üllatas meid mängu alguses paari väikese pisiasjaga ja mõned ebaõnnestunud vahetused ning rünnakud häirisid, aga olime kogu aeg mängus sees ja paanikat ei tekkinud. Finaalseeriat silmas pidades valmistab muret pikkade olukord – Carl Engström sai täna päris valusa paugu ja ei tea, kas ta saab mängida. Ei tea, kas peame võtma riski Kristjan Kitsinguga või mitte. Kui Engströmi pole, siis on meil korvi all päris õnnetu seis. Vaatame päev korraga, praegu otsuseid ei langeta.»

Rapla peatreener Aivar Kuusmaa TV6-le antud intervjuus: «Kaitse ja rünnak toimisid meil avapoolajal mingil hetkel ideaalselt, aga samas ei kontrollinud me lauda. Teisel saime lauavõitluse võrdseks, aga tegime seitse pallikaotust. Et Tartut võita, peame mängima ideaalse mängu ja mitte lubama neil teatud asju teha. Nüüd peame keskenduma kolmanda koha mängule Pärnuga. Tahaks loota, et ei pea ühtegi meest pronksiseerias eraldi motiveerima, sest hooaega on alati mõnusam võiduga lõpetada. Mullu olime küll finaalis, aga finaali järel (seal kaotas Rapla 0:4 BC Kalev/Cramole – toim) fiilingut polnud. Raplas rahvas armastab korvpalli ja kui saal on rahvast täis, siis mängijad naudivad seda.»

Mullu poolfinaalis Raplale 1:3 alla jäänud Tartu kasuks viskas Steven Cook 16 ja Janar Talts 14 punkti. Vytenis Cizauskas lisas 13, Carl Engström ja Tanel Sokk kumbki 10 punkti. Rapla ridades jõudsid kahekohalise punktisummani kolm meest - Dominique Hawkins viskas 14, Domagoj Bubalo ja Nolan Cressler 12 punkti.

Nelja võiduni peetav finaalseeria Kalev/Cramo ja Tartu vahel algab 15. ja 17. mail mängudega Tallinnas ning jätkub 21. ja 24. mail kohtumistega Tartus. Raplat ootab kolme võiduni toimuv pronksiseeria Pärnu Sadama vastu, kellega kohtutakse 14. mail kodus, 16. mail võõrsil ja 19. mail kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles