Video: Tänaku isiklik salarelv avaldas, et oli võiduka ralli ajal tegelikult raskustes

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellel pildi on Ott Tänak ja Martin Järveoja koos Toyota meeskonnaliikmetega. Milline pilt tuleks aga välja koos fännidega?
Sellel pildi on Ott Tänak ja Martin Järveoja koos Toyota meeskonnaliikmetega. Milline pilt tuleks aga välja koos fännidega? Foto: DIEGO LIMA / AFP

Ott Tänakut on vahelduva eduga seitse aastat abistanud Eesti ökoloogiadoktor Hannes Tõnisson, kes aitab rallimehi ilmaennustusega. Seda tööd jätkab ta ka Toyota tehasemeeskonnas ning Tõnisson rääkis Toyota Youtube'i kanalil, mida amet endast üldse kujutab.

«Kõige tähtsam on muidugi, kas sajab vihma või mitte või lund või mitte, sest sellest oleneb, millised rehvivaliku nad teevad. Samuti on tähtis mootorist lähtudes teada saada, kui kuum ilm tuleb ning milline niiskus on,» rääkis ta.

Tõnisson kinnitas, et Argentina ralli oli talle üks raskemaid, sest ilma kohta puudusid täpsed andmed. «Siin oli vaid üks radar, mis väga hästi ei töötanud,» selgitas ta. Siiski lõppes Argentina ralli eestlaste võiduga. 

Vaata, milline näeb ilmamehe töö välja enne rallide algust ning millist tehnikat ta kasutab?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles