Eesti kõrgliiga resultatiivseim eestlane Tristan Koskor unistab koondisest

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tristan Koskor uskus paari nädala eest, et kui kõvasti vaeva näha, saab Eesti koondise sinise särgi selga tõmmata ka Tammeka sinises särgis mängides. Nüüd on tal selleks reaalne võimalus.
Tristan Koskor uskus paari nädala eest, et kui kõvasti vaeva näha, saab Eesti koondise sinise särgi selga tõmmata ka Tammeka sinises särgis mängides. Nüüd on tal selleks reaalne võimalus. Foto: Margus Ansu

Täpselt aasta tagasi oli ründaja Tristan Koskori karjäär tõsises madalseisus, sest toonases koduklubis Paide Linnameeskonnas võis saavutuseks pidada juba sedagi, kui õnnestus pääseda varumeeste pingi servale. Hooaja esimeses pooles pääses tartlane kõrgliigas platsile ainult kuues mängus, algkoosseisus vaid korra.

Ometi oli Koskor Paidega liitunud suurte lootustega ning mõnigi klubi poolehoidja lootis temas vargsi näha jalgpallisaapad varna riputanud Vjatšeslav Zahovaiko mantlipärijat. Kuigi hooaja teises mängus lõi ta Viljandi Tuleviku vastu ka värava, ei õnnestunud Koskoril peatreeneriks asunud Zahovaiko usaldust siiski pälvida.

Aasta hiljem on olukord diametraalselt erinev: kui Premium liiga parimate väravaküttide edetabelit troonivad Nõmme Kalju, FCI Levadia ja FC Flora leegionärid Liliu, Roman Debelko ja Zakaria Beglarišvili, siis täpseima jalaga eestlane on neljandal kohal paiknev Koskor! Aasta tagasi Paide varupingi otsal konutanud ründaja arvel on üheksa tabamust ehk vastavalt kahe ja kolme võrra rohkem kui Frank Liivakul (Flora) ja Rimo Hundil (Kalju).

Eelnev tõestab ilmekalt, et 22-aastane Koskor teab omast kogemusest, mida tähendab jalgpallimängu võlu ja valu. Paide-perioodi lõpus oli edurivimehe enesekindlus madalam kui kevadine muru ning nõnda otsustas ta mullu suvel kodulinna naasta. Kadunud poeg võeti Tammekasse tagasi, pääses õige varsti ka põhikoosseisu ning tänas usalduse eest üheksa väravaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles