Laskesuusapresident: oleme murdmaasuusatamisega mõlemad väikesed alad

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Assar jõepera.
Assar jõepera. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti laskesuusatamise föderatsiooni uueks presidendiks valiti vähem kui nädala eest Assar Jõepera, kel kogemusi nii laske- kui ka murdmaasuusatamisega.

«Olen minagi Kristina Šmiguni medalivõitude kõrval olnud. Olid ajad, kus laskesuusatamine suusaliidu jaoks ei olnud väga vajalik lüli. Täna on niimoodi, et eks me saame mõlemad aru, et oleme väiksed alad. Me peame ühiselt tegema seda tööd, et saaksime noored selle ala juurde,» rääkis ta ETV spordisaatele.

Jõepera rääkis ka hiljuti Postimehele antud intervjuus, et oluline on hoida üleminekueas noored ja juuniorid ala juures. 

«Püüame leida raha, et kaks-kolm kriitilist vaheaastat saaks korralikult üle elatud. Vajadusel ka üle veetud. See on sportlasele raske aeg ja alaliidule keeruline ülesanne. Aga tugi on hädavajalik, kui tahame tulevikus tipptulemusi loota. Patt oleks lihtsalt pealt vaadata, kuidas ollakse sunnitud minema tööle või õppima ning aastatepikkune töö jooksebki tühja,» ütleb ta konkreetselt. «Ei aita ka nurisemine, et Soomes, Rootsis ja Norras on süsteem üles ehitatud märksa kindlamatele alustele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles