Sünnilinna naasnud Sergio Ramose õuduste õhtu: penaltieksimusele järgnes omavärav

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergio Ramose naasmine kunagisele kodustaadionile läks pehmelt öeldes aia taha.
Sergio Ramose naasmine kunagisele kodustaadionile läks pehmelt öeldes aia taha. Foto: CRISTINA QUICLER / AFP / Scanpix

Hispaania kõrgliigas sai hooaja kuuenda kaotuse Madridi Real, jäädes võõrsil 2:3 alla Sevillale. Eriti must päev oli Reali keskkaitsjal Sergio Ramosel, kes suutis oma sünnilinnas kunagise koduklubi vastu mängides patustada mõlemas väljaku otsas.

Tiheda mängugraafikuga ja Meistrite liiga finaalile mõtlev Real andis enaimikule põhimeestest puhkust: koosseisu ei kuulunud Cristiano Ronaldo, Keylor Navas, Luka Modric, Raphael Varane, Marcelo ega ka Toni Kroos, vigastus jättis mängust eemale Isco ja mängukeeld Gareth Bale'i. Sevilla kasutas oma võimaluse ära ning võitis avapoolaja tänu Wissam Ben Yedderi ja Miguel Layuni väravatele 2:0.

58. minutil oli Realil võimalus üks värav tagasi lüüa, kui nende kasuks määrati penalti ja lööma läks Ramos. Kaitsja pettis küll ära Villarreali väravavahi David Soria, ent saatis palli latti. Ramose õhtu sai veel kurvemad toonid 84. minutil, kui ta Gabriel Mercado tsenderduse õnnetult oma väravasse suunas.

Real alustas seejärel lõpuspurti, ent see jäi liialt hiljaks: 87. minutil lõi Borja Mayoral ühe värava tagasi ning viiendal lisaminutil heastas 2005. aastal Sevillast Reali siirdunud Ramos killukese varasemast eksimusest, lüües Reali kasuks määratud teise penalti sedapuhku sisse. Mänguaeg sai aga enne otsa, kui viigini jõuti.

Real jätkab tabelis kolmandal kohal, jäädes linnarivaalist Madridi Atleticost endiselt kolme punktiga maha. Meistritiitli juba ammu kindlustanud Barcelona kirjutas aga tabelisse järjekordsed kolm punkti ja on ajaloolisest ainsagi liigakaotuseta hooajast vaid kahe mängu kaugusel. Villarreali vastu tegid 5:1 võidumängus skoori Philippe Coutinho, Paulinho ja hooaja 34. liigavärava löönud Lionel Messi, lisaks oli lõpuminutitel kaks korda täpne Ousmane Dembele. Ühtlasi tähendasid need tulemused, et seitsmendal tabelireal olev Sevilla kerkis kuuendal kohal olevast Villarrealist vaid kolme punkti kaugusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles