5 põhjust, miks oma laps võimlemistrenni viia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsev Eesti juunioride rühmvõimlemise meister VK Janika Mireth.
Valitsev Eesti juunioride rühmvõimlemise meister VK Janika Mireth. Foto: Erakogu

Täna algas Kalevi spordihallis rahvusvaheline rühmvõimlemise turniir Spring Breeze, kus kõige nooremad osalejad on 7-8-aastased. Nädalavahetusel selguvad samas rühmvõimlemise Euroopa meistrid. Eesti Võimlemisliidu rühmvõimlemise toimkonna esinaine, EMi üks korraldajatest Lea Kriibi selgitab, miks on võimlemine spordiala, mida võiks kaaluda iga lapsevanem.

  • Kõigi spordialade ema

Võimlemise kohta saab kahtlemata öelda, et tegemist on kõigi spordialade emaga, mis arendab nii jõudu, paindlikkust, tasakaalu, koordinatsiooni kui ka kiirust. Kui laps valib hiljem mõne muu ala, on ta võimlemisega ehitanud nii tugeva baasi, et saab uuel alal end kohe teostama hakata!

  • Igaüks on oodatud

Lapsevanema suurim kartus on sageli see, et võsuke ei ole piisavalt võimleja tüüpi. Tegelikult on laste puhul kõige tähtsam sära silmas ja soov alustada, mitte võimed või kehaehitus. Hiljem on juba treeneri vilunud silm see, mis otsustab, missuguses rühmas laps treeninguid jätkab. Tipptasemel iluvõimlemine eeldab meeletut tööd, mida igalt lapselt ei ole võimalik nõuda.

  • Positiivsus eeskätt ehk põdeda ei saa

Võimlemises tuleb ühe kava jooksul sooritada erinevaid elemente, mis pessimistide jaoks tähendab kümneid võimalusi eksida. Aga võimlejad on optimistid! Kui üks element ka ebaõnnestub, tuleb kohe sooritada teine ning jätta halb mälestus hetkega seljataha. Oskus ennast igas olukorras kokku võtta ja mitte nukrutsema jääda annab tugeva aluse nii sportimiseks kui ka eluks!

  • Ägedad kostüümid

Võimlemise juurde käivad alati värvilised, sätendavad ja kaunid kostüümid, mis meeldivad igale tüdrukule.

  • Mitmekülgne areng

Võimlemine ei ole mitmekülgne üksnes füüsilist arengust silmas pidades, vaid ka eri oskusi omandades. Areneb oskus kuulata ja soovitusi järgida, samuti õppida korraarmastust, oskust tööd teha, pühenduda ja aega planeerida. Samuti annab ala iseloom võimaluse areneda isiksusel, omandades enesekindluse ja vastutustunde. Üheks suureks plussiks on seegi, et võimlemine eeldab nii individuaaltööd kui ka tiimitööd, pühendumisist ja eesmärkide poole liikumist.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles