David de Gea kordas Edwin van der Sari saavutust

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David de Gea.
David de Gea. Foto: Cal Sport Media / Cal Sport Media/Sipa USA

Manchester Unitedi jalgpallimeeskond mängis Inglismaa kõrgliiga 37. voorus võõrsil väravateta viiki West Ham Unitediga ja kindlustas linnarivaal Manchester City järel hõbemedali.

78 punkti kogunud Punased Kuradid edestavad voor enne hooaja lõppu kolmandal kohal paiknevat Tottenham Hotspuri (74) nelja silmaga. Tottenhamist jääb kahe punktiga maha Liverpool (72) ning neljaga Londoni Chelsea (70). Kui Tottenham on kindlustanud koha esinelikus ehk Meistrite liigas, siis järjestus kolmandast kohast kuni viiendani pole endiselt paigas.

Viimases voorus, mis leiab aset eeloleval pühapäeval, kohtub Tottenham kodus Leicester Cityga, Liverpool kodus Brightoniga ja Chelsea võõrsil Newcastle Unitediga. Manchesteri klubid City ja United lähevad pingevabas mängus vastamisi vastavalt Southamptoni ja Watfordiga.

Lisaks hõbemedalile jõudis ajaloolise saavutuseni Manchester Unitedi väravavaht David de Gea, kes kindlustas karjääri esimese parima väravavahi tiitli Inglismaa kõrgliigas. Nimelt on praegu hispaanlase arvel 18 nullimängu ning lähimal jälitajal – Manchester City puurilukul Ederson Moraesil (16) – pole teda võimalik viimase vooruga kinni püüda.

Enne seda hooaega jõudis viimati Manchester Unitedi väravavaht Premier League’i kuldse kindani (antakse välja hooajast 2004-05) üheksa hooaega tagasi, kui esiväravavahi kindaid kandis legendaarne hollandlane Edwin van der Sar (21 nullimängu). Lisaks Unitedi põuale lõpetas de Gea ka Hispaania väravavahtide mõõnaperioodi, sest hispaanlastest jõudis viimati sellise saavutuseni hooajal 2007-08 Liverpooli väravasuul seisnud Pepe Reina (18 nullimängu).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles