Starditulede süttimise hetkel kustub eestlaste sõprus

Karl Mihkel Eller
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron on tagasi tunamullusest juba tuttava Prema võistkonna ridades.
Ralf Aron on tagasi tunamullusest juba tuttava Prema võistkonna ridades. Foto: Prema Powerteam

Viis-kuus aastat tagasi võis Aravete ringrajal alatasa näha pilti, kuidas poisid Ralf Aron ja Jüri Vips Rotaxi kartide roolis istusid ning usinalt kilomeetreid mõõtsid. Eesmärk oli mõlemal kardirooli keeranud ja ringrajasõitja karjäärist mõelnud poisil toona üks: jõuda iga ringiga lähemale suurtele võidusõiduunistustele.

Nüüd on unistused täitunud, sest vormel 3 Euroopa meistrivõistlused on vaieldamatult kõva tase. Aga süües kasvab isu ja uued unistused on Aronil ja Vipsil kõige kõrgemad. On ju ihaldatud vormel 1 sari F3-st vaid kahe sammu – tõsi küll, pika ja raske sammu – kaugusel. 

Esimest korda löövad vormelipüramiidi kolmandal astmel ehk F3 Euroopa meistrivõistlustel kaasa kaks Eesti pilooti – Ralf Aron ja Jüri Vips. Kahe maarjamaa mehe samaaegset kuulumist nii kõrgesse klassi annab võrrelda vaid seitsme aasta taguse ajaga, kui vormel Renault 3.5 sarjas sõitsid ühel ajal Kevin Korjus ja Sten Pentus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles