Raudmees Ain-Alar Juhanson murrab uut sorti takistusi

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ironmani peakorraldaja Ain-Alar Juhanson.
Tallinna Ironmani peakorraldaja Ain-Alar Juhanson. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Täispikk ehk Ironmani triatlon (3,8 km ujumist, 180 km jalgrattasõitu ja 42 km jooksu) on nii tõsine asi, et enam tõsisemat ühepäevast võistlust ilmselt olemas polegi. Maailma parimad läbivad selle ajaga kaheksa kuni üheksa tundi, harrastajatel kestab võistlus sageli kaks korda kauem, iga finišeerija teenib välja Raudmehe tiitli.

Ain-Alar Juhanson võitis karjääri jooksul kolm Ironmani triatloni ning saavutas 2008. aastal Hawaii Ironmanil ehk täispika triatloni MMil 13. koha. Profikarjäärile joone alla tõmbamise järel asus Juhanson end proovile panema võistluste korraldajana ning pärast Otepääl ja Tartus edukalt läbi viidud triatloneid seisab nüüd silmitsi Ironmani esitatava väljakutsega.

4. augustil ehk vähem kui kolme kuu pärast toimub Tallinnas Iroman, kus osaleb kuni mille korraldamiseks on vaja 2000 vabatahtlikku, kellest on praegu olemas veidi enam kui veerand. Juhanson möönab vastu puiklemata, et olukord on keeruline. Isegi kriitiline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles