Venemaa prokuratuur: olümpial patustanud Krušelnitski ei manustanud aineid ise! (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Krušelnitski
Aleksandr Krušelnitski Foto: Danila Shostak / Danila Shostak/TASS

Venemaa prokuratuur avaldas, et olümpiamängudel positiivse dopinugproovi andnud curlingumängija Aleksandr Krušelnitski on süütu, vahendab TASS. 

25-aastase Krušelnitski on seni raiunud aga nagu rauda, et keegi sokutas meldooniumi tema toidu sisse. Venelane on seni väitnud, et see juhtus kümmekond päeva enne proovi võtmist OAR-i koondise olümpiaeelses laagris. Seepärast kahtlustas Krušelnitski, et talle puistas joogi või söögi sisse dopingut treeningukaaslane, kes jäi olümpiale sõitvast koondisest välja.

Curlinguliidu president Dmitri Svištšov kinnitas sama versiooni ning lisas, et Krušelnitski jooki ainet sokutanud inimesed on leitud, kuid uurimise huvides nende nimesid ei avalikustata.

«Üks on kindel: Aleksandr on süütu. Ta pole kunagi meldooniumit tarvitanud ning pole olnud hooletu.»

Olümpiasportlased Venemaalt võistkonda esindanud Krušelnitski tuli koos abikaasa Brõzgalovaga segapaarismängus pronksmedalile, kuid dopingureeglite rikkumise tõttu jäid nad medalist ilma. Pronks kuulub nüüdsest norrakatele Kristin Skaslienile ja Magnus Nedregottenile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles