Senna ajalooline vormel läks oksjonil ulmelise summa eest kaubaks

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ayrton Senna ajalooline vormel müüdi maha 4,19 miljoni euro eest
Ayrton Senna ajalooline vormel müüdi maha 4,19 miljoni euro eest Foto: Bonhams / SWNS / Bonhams / SWNS

Ayrton Senna 1993. aasta F1-masin müüdi Monacos toimunud oksjonil maha 4,19 miljoni euro eest. Kuigi oksjonit korraldanud firma Bonhams ei soovinud alguses avaldada, kes vormeli ostis, spekuleerib Autosport, et uue masina soetas endale Bernie Ecclestone.  

Ecclestone teatas aga Reutersile, et tema ostu taga siiski ei ole.

McLaren Chassis MP4/8-6 masin andis Sennale 1993. aastal ka kuuenda ja ühtlasi viimase võidu Monacos. Sama autot kasutati 1993. aastal veel seitsmel GP-etapil, hooaja lõpetas Senna teise kohaga Alain Prosti järel.

Auto eeldatav müügihind oli küll üle 10 miljoni euro, kuid siiski on 4,19 miljonit eurot hind, mida vormeliautode müümisel liiga tihti ei nähta. 

Michael Schumacheri Ferrari müüdi eelmisel aastal New Yorgi oksjonil maha 6,38 miljoni euro eest. Tegemist oli 2001. aastast pärit Ferrari F2001 vormeliautoga, millega võitis Schumacher ka sama aasta hooaja Monaco GP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles