Fotod: Eesti parimad rühmvõimlejad jahivad Kalevi spordihallis medaleid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 12. mail alustati Kalevi spordihallis rühmvõimlemise Euroopa meistrite selgitamist. Eesti naiskondadest on nii meistriklassis võistlev VK Janika Wonder Team (17,550) kui ka juunioride VK Rütmika Junior Team (17,350) viiendal kohal.

Meistriklassis on kaksikjuhtimine Venemaa naiskondadel: esimene on Madonna (19,600) ja teine Expressia (19,150). Kolmas on Soome Minetit (19,100). Juunioride seas võttis kindla võidu Victoria Venemaalt, valitsevad maailmameistrid kogusid 19,150 punkti. Teine ja kolmas koht läksid Soome – Minetit Junior (18,500) edestas napilt Ovo Junior Teami (18,400).

Eesti naiskondadest pääsesid homsesse finaali veel meistriklassis seitsmendana Janika Tallinna Senior Team (16,200) ja juunioride hulgas kuuendana VK Janika Mireth (17,200).

Naiste ja juunioride esikoha eest võitlevaid tiime seob üks tugev lüli – nii Victoria kui ka mõlema Minetite kava koreograaf on Soome tipptegija Antton Laine, kes on aastaid teinud koostööd ka VK Rütmikaga.

«Töö eri riikide neidudega on põnev väljakutse – venelannad on mentaalselt väga tugevad, eestlannadega oleme ses osas tööd teinud ja mul on tõesti hea meel, et koostöö on vilja kandnud,» sõnas Antton Laine, kes lisaks Venemaa, Soome ja Eesti tipptiimidele töötab ka Fääri saarte naiskonnaga. Antton Laine kavad on võitnud üheksa MM-i kuldmedalit.

«Minu jaoks on iga detail tähtis, usun, et kui teeme piisavalt ja professionaalset tööd ning naudime seda, mida teeme, siis tulevad punktid iseenesest,» sõnas lisas Laine.

Juunioride finaal algab homme kell 12. Meistriklassi naised tulevad Euroopa meistri selgitamiseks vaibale kell 13.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles