Tõsiselt vigastada saanud Eesti koondise tugitala viidi väljakult ära kanderaamil

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taijo Teniste sai Bregeri Branni liigamängus kaelavigastuse.
Taijo Teniste sai Bregeri Branni liigamängus kaelavigastuse. Foto: NTB scanpix

Eesti jalgpallikoondise ja Bergeni Branni paremkaitsja Taijo Teniste sai Norra meistriliiga üheksanda vooru lahingus Startiga vigastada.

Taas Branni algkoosseisus alustanud Teniste viidi kanderaamil väljakult ära avapoolaja keskpaigas. Norra meedia kirjutab, et 30-aastane Teniste põrkas õhuduellis kokku Starti mängija Kasperi Skaanesiga ja maandus kaela peale. Eesti koondise tugitala viidi pärast mõneminutilist tohterdamist Sörlandeti haiglasse.

«See oli vastik vaatepilt. Uskumatult kohutav. Loodame, et kõik saab korda,» sõnas mängu kommentaator Kjetil Rekdal. «See oli tõesti kole. Aga teated haiglast on head. Ta on tugev kutt ja tuleb tagasi,» rääkis Branni peatreener Lars Arne Nilsen poolajapausil Norra Eurospordile.

Tenistega viibib haiglas Branni spordidirektor Rune Soltvedt, kes teatas Eurospordile SMSi vahendusel, et eestlane on kontaktivõimeline ja uurib pidevalt, kas Brann on juba juhtima läinud. Lõpuks tasus uurimine vilja, sest Brann läks veerand tundi enne mängu lõppu juhtima. 

Brann saigi ühe viigi kõrvale hooaja kaheksanda võidu, kui Start alistati võõral väljakul Steffan Skaleviki 75. minuti väravast 1:0. Norra kõrgliiga liider Brann edestab ühe enam peetud mängu juures teisel kohal paiknevat tiitlikaitsjat Trondheimi Rosenborgi kümne punktiga.

Arvestades eelseisvaid koondisemänge, siis Teniste puudumine on Martin Reimi juhendatavale rahvusmeeskonnale suureks tagasilöögiks. Teadupärast on Teniste paremkaitses asendamatu pallur. Eesti koondis kohtub 30. mail Leeduga, 2. juunil Lätiga ja 9. juunil Marokoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles