Varik ja Daiders teenisid MM-etapil karjääri esimese poodiumikoha

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teise sõidu esikolmik.
Teise sõidu esikolmik. Foto: Allan Laurimäe

Täna sõideti Tšehhis Kramolini rajal külgvankritega tsiklite motokrossi viies MM-etapp, kus jätkasid heade esitustega Kert Varik ja Lauris Daiders. Mehed teenisid karjääri esimese MM-poodiumi. 

Eilset päeva alustasid Varik ja Daiders (WSP Husqvarna) vabatreeningul enda grupi viienda ajaga. Ajatreeningul said nad kirja oma grupis samuti viienda aja ning kvalifikatsioonisõidu lõpetasid nad enda grupis neljandana ja pääsesid kindlalt finaalidesse.

Tänase esimese sõidu algus ei läinud Varikul ja Daidersil eriti hästi, kuid mehed suutsid end hea sõiduga 21. kohalt lõpuks seitsmendaks sõita. Teine sõit oli aga hoopis teisest puust ning mehed ületasid lõpujoone kolmandana.

Mõlemad sõidud võitis Belgia-Hollandi tiim Marvin Vanluchene ja Ben van den Boogaart Hollandi-Läti meeskonna Etienne Bax ja Kaspars Stupelise ees.

MM-arvestuses jätkavad liidritena Vanluchene ja Van den Boogaart (226 punkti), kellele järgnevad täna neljanda koha saanud hollandlane Koen Hermans ja prantslane Nicolas Musset (194 p) ning prantslane Valentin Giraud ja lätlane Elvijs Mucenieks (137 p). Varik ja Daiders on 132 punktiga viiendad.

Järgmine MM-etapp sõidetakse 10. juunil Lätis Cesises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles