Novosjolov vallutas jälle Eiffeli (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov on nüüd tulnud Pariisist tagasi nii MM-tiitli kui ka MK-etapi esikohaga.
Nikolai Novosjolov on nüüd tulnud Pariisist tagasi nii MM-tiitli kui ka MK-etapi esikohaga. Foto: Stephen Caillet / Panoramic / Scanpix

Kaheksa aastat tagasi krooniti Nikolai Novosjolov Pariisis maailmameistriks. Nüüd tõestas ta kaunite mälestuste linnas taas, et kuulub maailma absoluutsesse tippu – Pariisi MK-etapil saadud esikoht oli talle karjääri neljas ning tõstis ta maailma edetabelis tagasi esikolmikusse. Ei kõigutanud Novosjolovit ka asjaolu, et hiljuti lahkus Eesti koondise juurest Usbekistani koondise manu tema senine isiklik treener Igor Tšikinjov. Pariisis juhendas Eesti esinumbrit Itaalia tipptreener Angelo Mazzoni, kelle käe all treenib ka näiteks Erika Kirpu.

Põnevas finaalis, mis kujunes maailmameistrite siseasjaks, tegi Novosjolov tuule alla tabeli teisele numbrile, 2015. aastal maailma parimaks kroonitud ukrainlasele Bogdan Nikišinile. Jäänud 0:2 ja 1:3 kaotusseisu, tegi Novosjolov seejärel esimesel kolmandikul kaks torget järjest ja viigistas seisu 3:3 peale. Finaali keskpaigas haaras Novosjolov kahetorkelise edu ning viimasele perioodile mindi juba Eesti esinumbri pealtnäha kindlas 9:3 eduseisus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles