Venemaa tuntuim vutihuligaan «Killer»: mingit sõda ei tule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa tuntuimaks vutihuligaaniks peetav Vassili Stepanov (Killer) väidab, et jalgpallihuvilistel ei ole vaja Venemaal toimuvat MMi karta.
Venemaa tuntuimaks vutihuligaaniks peetav Vassili Stepanov (Killer) väidab, et jalgpallihuvilistel ei ole vaja Venemaal toimuvat MMi karta. Foto: Erakogu

Eelmiste Euroopa meistrivõistluste aegsed vutifännide märatsemised Prantsusmaal ei kordu Venemaa MMi ajal, kinnitas Postimehega kohtunud Venemaa tuntuimaks vutihuligaaniks peetav Vassili Stepanov (Killer).

«Midagi sellist ei juhtu. Venemaale on MM suurim spordipidu kahe olümpia korraldamise kõrval. Seda pidu ei lasta vutihuligaanidel ära rikkuda,» oli Stepanov veendunud. «Nagu ütles juba Aleksandr Nevski: kes tulevad meile mõõgaga, need hukkuvad mõõga läbi, aga kes tulevad heaga, neid me võtame vastu leiva ja soolaga. Kõik tehakse vutifännide heaks.»

Eelkõige on enne MMi kardetud 2016. aastal Marseille’s juhtunud Vene ja Inglise vutifännide massikakluse uut vaatust. «Olen veendunud, et vutihuligaane, kes tahavad kaklema tulla, ei lastagi üldse siia. Inglased ise ei lase neid juba,» lausus Killer. «Aga neid, kes tulevad, võetakse väga sõbralikult vastu.» Inglimaa koondis mängib alagrupimängud Volgogradis, Nižni Novgorodis ja Kaliningradis.

Killer nimetas ülespuhutuks teateid, et Venemaa vutihuligaanid plaanivad jahti inglastele. «See on täielik pask, mida Briti meedia näitab mingitest maskides huligaanidest Voroneži all, kes teritavad kirveid ja valmistuvad lahinguteks inglastega,» oli ta veendunud.

Vassili Killerist sai lääne meediale Vene vutihuligaanide esinumber 2007. aastal Briti telekanali Sky News reportaaži tõttu enne Moskvas peetud Venemaa-Inglismaa otsustavat valikmängu EMi pileti asjus. Sealt korjasid Moskva Spartaki ühte kaklemishimulisemasse fännifraktsiooni kuulunud Killeri üles Londoni tabloidid ning nüüd kirjutatakse Killerist alati, kui Vene vutihuligaanid kuskil millegagi hakkama saavad. Teda tuuakse ka näiteks Vene vutihuligaanide seotusest õigeusu kiriku ning riigiga.

Praegu on Killer viie lapse isa, tegeleb äriga Serbias ja käib jalgpalli staadionil vaatamas väga harva. «Minu fotoga hirmutati (viimase) EMi ajal (Venemaa-vastaste fänne), aga ma olin sel ajal Moskva lähedal oma naise juures ja ootasin viienda lapse sündi,» ütles Killer Postimehele.

Tegelikult ta ei tohigi praegu staadionile minna, sest Vene politsei on pannud ta musta nimekirja, kellel on keelatud vutimängude külastamine. «Tahtsin minna eelmisel suvel vaatama maailmajagude karikaturniiri mängu kolme lapsega – ei lastud,» rääkis ta. «Ma ei teagi, kas ma olen lubatud MMile. Kuu aja pärast lähen vormistama oma fänni-IDd, eks siis näeb, kas saan loa.» Jaanus Piirsalu, Moskva

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles