Korvpalli finaalseeria - ega ometi jälle 4:0 või 4:1?

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seitsmest eelmisest korvpalli Eesti meistritiitlist on BC Kalev/Cramo meeskond võitnud kuus. Selged soosikud on nad ka täna algavas finaalseerias Tartu Ülikooli vastu.
Seitsmest eelmisest korvpalli Eesti meistritiitlist on BC Kalev/Cramo meeskond võitnud kuus. Selged soosikud on nad ka täna algavas finaalseerias Tartu Ülikooli vastu. Foto: Sander Ilvest

Eesti korvpalli meistriliigas nähti maksimaalset ehk seitsmemängulist finaalseeriat viimati 12 aastat tagasi. Lõpptulemust 4:0 või 4:1 välditi samuti ammu, 2010. aastal, kui Rakvere võitis poolfinaalis TTÜ-d, finaali hakatuseks Tartu Rockist kaks korda võõrsil jagu sai, aga lõpuks ikkagi 2:4 kaotas. Kas tänavu on lootust põnevamaks seeriaks?

Esmalt põgusalt olukorrast vigastusrindel. Finaalseeria eel on suurim küsimus olnud, kas Tartu kaks põlvevigastusest taastuvat pikka, Kristjan Kitsing ja Carl Engström, saavad tänases kohtumises osaleda?

Kui ülikoolimeeskonna peatreener Priit Vene kahtles veel üleeile mõlema kaasategemises – Kitsingu osalemine avamängus olla siiski realistlikum –, siis Kalevi abitreener Indrek Reinbok kommenteeris teemat muheledes: «See on lihtsalt jutt, küll nad mõlemad väljakule aetakse.» Kalevlastest on kahtluse all Gregor Arbeti osalemine, sest ääremängijat on uuesti segama hakanud hiljutine säärelihasevigastus.

Täna algava finaalseeria eel esitas Postimees kolmele tunnustatud Eesti korvpallispetsialistile (Heino Enden, Andres Sõber, Aivar Kuusmaa) kolm küsimust:

1. Kas Tartul tekib reaalne šanss Kalevi vastu seeria võita või on tasemevahe liiga suur?

2. Mil moel on peatreenerid Donaldas Kairys ja Priit Vene Kalevi ja Tartu meeskonda muutnud?

3. Millistel mängijatel soovitad korvpallisõpradel finaalis silma peal hoida?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles