Statistikapomm: 8 põnevat fakti enne Kontaveidi mängu Vandeweghega

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti esireket Anett Kontaveit.
Eesti esireket Anett Kontaveit. Foto: Thomas Kienzle / AFP/Scanpix

Rooma WTA turniiri esimeses ringis kohtub Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 26.) täna hilisõhtul maailma edetabelis 16. kohal paikneva Coco Vandeweghega. Järgnevalt valik põnevaid fakte.

0 on tänavune võitude ja kaotuste vahe mõlemal tennisistil. Kontaveidil on kirjas 10 võitu ja 10 kaotust, Vandeweghel 6 võitu ja 6 kaotust.

1 korra on tennisistid varem kohtunud - mulluse Madridi turniiri avaringis võitis ameeriklanna 6:4, 7:6 (9:7).

4 võitu on Kontaveit tänavu saavutanud maailma edetabeli 20 parema sekka kuuluvate mängijate vastu (alistatute seas on Jelena Ostapenko (tol hetkel WTA 7.) Austraalias, Kristina Mladenovic (WTA 20.) ja Angelique Kerber (WTA 12.) Stuttgardis ning Venus Williams (WTA 8.) Madridis. Kaotusi on kogunenud ainult kaks.

Coco Vandeweghe.
Coco Vandeweghe. Foto: Michael Weber IMAGEPOWER / imago/Michael Weber

3 tundi ja 9 minutit kestis Stuttgardi turniiri avaringimatš Kristina Mladenoviciga, mis on pikkuselt teine mäng kõigi tänavuste WTA turniiride peale kokku.

6 359 624 USA dollarit auhinnaraha on senise karjääri jooksul võitnud Vandeweghe. Kontaveidi sama näitaja on 1 587 392 dollarit. Käimasoleval hooajal on Vandeweghe ees 430 705: 322 432.

6:0, 7:6 (8:6) alistas Vandeweghe märtsis toimunud Indian Wellsi turniiri teises ringis Kaia Kanepi.

3 võitu 4 võimalikust on Vandeweghe karjääri jooksul saavutanud maailma esireketite vastu. Viimati alistas ta Stuttgardis finaali jõudes Simona Halepi. 2017. aasta Austraalia lahtistel lülitas Vandeweghe konkurentsist Kerberi ja sama aasta USA lahtistel Karoline Pliškova. Ainsa kaotuse esireketilt sai ta 2014. aastal Miamis Serena Williamsilt.

1976. aastal võistles Vandeweghe ema Tauna Montreali olümpial ujujana ja 1984. aastal Los Angelese olümpial võrkpallurina. Spordipisikut on perekonnas veel. Vanaisa Ernie mängis 1950ndatel New York Knicksis korvpalli, onu Kiki on aga samuti endine NBA mängija ja treener ning peab praegu liiga asepresidendi ametit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles