Froome kehvast Giro algusest: imelikke asju võib veel juhtuda

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome Sky meeskonna särgis.
Chris Froome Sky meeskonna särgis. Foto: Gian Mattia D'Alberto/LaPresse / LAPRESSE

Valitsev Tour de France’i ja Vuelta võitja Chris Froome pole tänavust Giro d'Italiat kõige võimsamalt alustanud, kaotades üheksa etapi järel liider Simon Yatesile 2.27-ga. Froome tunnistab, et ta pole praeguse positsiooniga harjunud, kuid võitlus pole veel kaugeltki läbi.

«Pole kahtlustki, et Giro algus on minu jaoks raske olnud. Kohe pärast kukkumist Jeruusalemmas olen olnud tagaosas ning ma pole sellise positsiooniga harjunud. Kuid me pole isegi veel velotuuri poole peal ning mul on jätkuvalt motivatsiooni,» ütles Froome.

Üks põhjus, miks Froome soovitud kiirust näidanud pole, peitub tema sõnul selles, et tema keha parem külg on suurtes valudes. «Mu keha ei ole tasakaalus. Vasak pool töötab palju rohkem, et paremat külge kompenseerida.»

Kindlasti ei kanna Froome end veel esikohanõudlejate seast maha, kuid tunnistab, et vahe liidriga on suur. «Meil on veel mõned ekstreemselt rasked etapid ees, lisaks ka pikk temposõit. Alles mõne aasta eest võideti Giro rohkem kui kolmeminutilisest kaotusseisust (Vincenzo Nibali 2016. aastal – toim). Ma ei ütle, et see on tõenäoline, kuid imelikke asju võib juhtuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles