Loo võitis Austrias kõrgetasemelise ühepäevasõidu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Loo
Martin Loo Foto: Erakogu

Pühapäeval sõidetud Obertrauni UCI HC-kategooriaga võidusõidul näitas Eesti parim maastikurattur Martin Loo enne nädalavahetusel toimuvat MK-sarja teist etappi head vormi ning võttis soolovõidu.

Loost minut ja üks sekund lõpetas hiljem austerlane Maximilian Foidl (Jb Brunex Felt Factory Team) ja kolmas oli šveitslane Thomas Litscher (+1.03; Jb Brunex Felt Factory Team). Loo võiduajaks oli 1:34.13.

«Enesetunne oli võistluse jooksul väga hea. Kuuest ringist kolmandal proovisin konkurentidel eest ära saada ja õnnestuski,» kommenteeris Loo sõidu järgselt. «Järgmistel ringidel tegin tempot ja vahe läks aina pikemaks.»

Naiste klassis tuli ainsa eestlannana Obertraunis võistelnud Janika Lõiv 15. kohale. Sõidu võitis maailma edetabeli liider ukrainlanna Yana Belomoina (Cst Sandd American Eagle Mtb Racing Team), teisena lõpetas ungarlanna Barbara Benko (Ghost Factory Racing) ja kolmandana mehhiklanna Daniela Campuzano Chavez Peon.

Eesti koondise eest oli stardis veel U-23 vanuseklassis Armin Pilv, kes lõpetas 33. kohal. Nädal aega varem Grazis kolmandana koha teeninud Markus Pajur katkestas sel korral tervislikel põhjustel. Austria karikasarjas võistelnud Robert Johanson teenis aga kuni 17-aastaste noormeeste seas päev varem kõrge 11. koha.

Eesti maastikuratturite järgmine start on 18.–20. maini toimuv UCI maailmakarikasarja etapp Saksamaal Albstadtis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles