Galerii: Kalev alustas finaalseeriat Tartu hullumeelse lõpuspurdi kiuste napi võiduga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kalev/Cramo korvpalliklubi alustas Eesti meistrivõistluste finaalseeriat Tartu Ülikooli vastu 98:95 (55:34) võiduga.

Kalev haaras Saku suurhallis peetud kodumängus kiiresti 21:10 algedu ja juhtis poolajal juba 21 punktiga. Meeskonnad esinesid täiesti erinevatel tasemetel: Kalevi punktid tulid kergelt väljamängitud olukordadest, Tartu korvid sündisid aga peamiselt rünnakuaja viimastel sekunditel keerulistest sooritustest. Näis, et mäng on juba otsustatud.

Kalev kasvatas kolmandal veerandil hetkeks eduseisu 23 punktile ja läks viimasele veerandile vastu 19-punktilise eduga. Ent seejärel algas Tartu hullumeelne spurt, mis tõi külalised kaks ja pool minutit enne lõppu vaid ühe punkti kaugusele.

Kalevile tõi lõpuminutitel võidu Isaiah Briscoe, kes individuaalse meisterlikkusega viis punkti järjest viskas ja lõpuks 16 punkti kogus. Thomas van der Mars ja Bojan Subotic lisasid 14 ning Sten Sokk 13 punkti, kapten Kristjan Kanguri arvele jäi 11 punkti ja 11 lauapalli. Üleplatsimees oli Tartu tagamängija Vytenis Cižauskas 31 punkti ja 6 resultatiivse sööduga, Julius Kazakauskas lisas 15, Tanel Sokk ja Kristjan Kitsing 13 punkti.

Kristjan Kanguri intervjuus TV6'le: «Liiga palju energiat kaotasime teise poolajaga. Oleksime pidanud mängu viisakamalt lõpetama, nagu mängisime esimesel poolajal. Aga vähemalt võit tuli. Eks seal oli igasuguseid asju, miks nad järele tulid - meil oli võidukohustus, nemad said jälle vabalt mängida. Aga mis ma siin ikka õiendada, võit ju tuli. Meil on ikkagi palju parandamisruumi - ideaalsest mängust oli asi kaugel. Kolmepunktise võidu järel on raske öelda, et me oleme jube enesekindlad.»

Priit Vene: «Ma ei ütleks, et kolm esimest veerandit läksid Kalevile - pigem kaks. Kolmandal veerandil olime ikkagi mängus juba, lihtsalt ei õnnestunud nii hästi. Tundus jah, et maa-ala kaitse vastu polnud Kalev valmis mängima. Kahjuks läks mäng eksitud vabavisete taha. 80 punkti kolme veerandiga visata laste on liig. Kalev ei üllatanud iseenesest midagi, lihtsalt me jäime nende mängurütmi sisse. Aga viisime korrektuurid sisse ja midagi muutus. See on negatiivne, et kaotus tuli, aga muidu ütleksin, et tänane mäng oli positiivne. Võinuks ju hullemini minna.»

Kalevlastest olid vigastusega mängust väljas nii Cedric Simmons, Erik Keedus kui Gregor Arbet. Tartlastel naasis koosseisu Kristjan Kitsing, küll aga oli eemal Carl Engström.

Seeria jätkub neljapäeval Kalevi spordihallis.

Videointervjuu Kristjan Kanguriga:

Märksõnad

Tagasi üles