Üllar Kerde: Briscoe ja Subotic muutusid teisel poolajal ülbeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isaiah Briscoe võitlemas palli eest Julius Kazakauskasega.
Isaiah Briscoe võitlemas palli eest Julius Kazakauskasega. Foto: Tairo Lutter

Kalev mängis täna avapoolajal sellist mängu, nagu nende endi vastu Ühisliigas tihti mängitakse: kui vastane kaotab palli, siis tuleb see kiirelt ära karistada. 20 punkti saadi puhtalt tänu kiirrünnakutele. 

Miks Kalev mängu käest andis? Sest Briscoe ja Subotic muutusid ülbeks. Näiteks Briscoe tegi ühe lolli üle välja söödu, mille eest võetakse isegi miniklassis pingile. Kalev läks vahe kahanedes krampi ja Tartu pani visked ära.

Lõpuminutitel polnud Tartul aga ühtegi meest, kes mängu otsustaks. Talts ja Sokk võeti kinni ja teised polnud võimelised midagi tegema. Ka Cižauskas mitte, kuigi ta oli eelneva 39 minutiga 31 punkti visanud. Play-off'i lõpuminutid on ilma närvideta ja poolhullude mängijate mäng. Briscoe ongi selline: lõpus võttis ette, viskas 5 punkti ja mäng oligi tehtud. Ka Kanguri headus jäi lõpus silma - ta lihtsalt seisis õigel ajal õiges kohas.

Kokkuvõttes oli põnevust küll, aga kaitset kumbki meeskond ei mänginud. Lõppskoor 70:60 on päris korvpall, aga pealtvaatajatele paremat polegi kui 98:95. Ütleme nii, et kui Tartu viskas väga rasked visked sisse, siis Kalev sai vabalt loopita sealt, kust tahtis. Ma ei näe Tartul selles seerias siiski võimalust, kuigi Vene on meeskonnaga head tööd teinud. Nad mängivad oma võimete piiril, kuid sellest ei piisa.

Loe ka: Galerii: Kalev alustas finaalseeriat Tartu hullumeelse spurdi kiuste napi võiduga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles