Fotod: Levadia fännid elasid end välja kakeldes, mängija lõi puruks riietusruumi ukse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Levadia ja Nõmme Kalju jalgpalliduellis käis möll mitte ainult mänguväljakul, vaid ka selle kõrval. Levadia fännid üritasid otsida võimalust kakluseks, üks mängijatest lõi aga jalahoobiga puruks Hiiu staadioni riietusruumi ukse.

Postimehe andmetel demonstreeris riietusruumi ukse peal jõuvarude ülejääki ukrainlasest poolkaitsja Juri Tkatšuk. Tõenäoliselt tuleb Levadia klubil nüüd auklikuks löödud ukse parandamine Nõmme Kaljule kinni maksta.

Lõhutud riietusruumi uks Hiiu staadionil.
Lõhutud riietusruumi uks Hiiu staadionil. Foto: Postimees

Kui mängija frustratsioonist võib inimlikult aru saada - kaotati ju kohtumine eduseisust kahe viimaste minutite väravaga -, siis Levadia fännide käitumine ületas taas mõistuspärasuse piiri. Levadia poolehoidjatel on juba mitu aastat kombeks jälgida Hiiu staadionil mänge nn säästusektorist ehk staadioni aia tagant. Seal tunnetatakse suuremat vabadust ning näiteks mullu tipnes see sellega, et pürotehnikat lasti-loobiti väljakule, mille kunstmurukate sai tõsiselt kahjustada.

Täna olid Levadia poolehoidjad aga väljas löömingu peal: poolajal hakati viiekaupa ilmuma teisel pool staadionit asuva sissepääsu juurde ja nõuti staadionile lubamist, ainsaks eesmärgiks Kalju fännidega kakelda. Madina käigus lendasid ka lauad ja toolid, kuid turvamehed lõid rünnaku erivahendeid kasutades tagasi ja kutsusid politsei.

Märkimisväärne, et Levadia fännid tegutsesid väga organiseeritult. See annab aimu, et tänasel mängul võis nende ridades taas olla «külalisesinejaid vennasvabariikidest», kus jalgpallihuligaanlus ja kakluste korraldamine on laiemalt levinud kui Eestis. Politseinike eest jooksid gaasi maitsta saanud korrarikkujad, kellest paljud olid pealtnäha alaealised, Hiiu staadioni kõrvale metsa varjule.

Täiendatud kell 23.15:

Põhja prefektuuri pressiesindaja Barbara Lichtfeldt vahendas Lääne-Harju politsei välijuhi kirjeldust toimunust: «Turvameeste väljakutse peale kohale saabunud kolm politseipatrulli ning kiirreageerijad rahustasid olukorra maha. Paraku jooksis osa kraaklejaid minema, aga kohalejäänutelt võeti andmed. Kedagi kinni ei peetud ning keegi raskemalt viga ei saanud. Vahejuhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles