Kanepi näitas maailma kümnenda vastu võitlejahinge, kuid langes Rooma turniirilt välja (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Tertius Pickard / AP

Roomas jätkuval 3,3 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga tenniseturniiri teises ringis kaotas Kaia Kanepi (WTA 59.) ameeriklannale Sloane Stephensile (WTA 10.) 0:6, 7:5, 4:6.

Kanepi ja Stephensi matš algas ühepoolselt. Eestlanna tegi esimeses setis neli topeltviga ning võitis oma servilt kõigest seitse punkti, kaotades avaseti kuivalt 0:6.

Ka teine sett algas Kanepile vaevaliselt, sest eestlanna kaotas kohe pallingugeimi. Kolmandas geimis suutis Kanepi esmakordselt mängu jooksul servi hoida ning sealt algas ka tema tagasitulek. Kanepi murdis Stephensi servi neljandas ja kaheksandas geimis, kaotas siis oma pallingu üheksandas, kuid murdis vastase taaskord 12. geimis.

Otsustavas setis jäi Kanepi servimurdega 1:2 kaotusseisu. Eriti keeruline oli seis pärast seitsmendat geimi, kui eestlanna oli juba kahe murdega 2:5 kaotusseisus. Ometi suutis Kanepi jõuda seisuni 4:5, päästes ka matšpalli. Kümnendas geimis omas Kanepi ka murdepalli, kuid ei suutnud seda realiseerida. Stephens lõi lõpuks oma kolmanda matšpalli punktiks ning teenis kaks tundi ja 19 minutit kestnud matšis üliraske võidu.

Kui matši avasett kestis vaid 26 minutit, siis teisel setil oli pikkust tund ja üks minut, kolmandal 52 minutit.

Eestlannale said matši jooksul saatuslikuks rohked topeltvead, mida kogunes lõpuks 11, Stephens tegi mängu jooksul vaid ühe topeltvea. Matši lõpuks võitis esimesed kaheksa geimi võitnud ameeriklanna 100 punkti, Kanepi arvele kogunes 84 punkti.

Kaia Kanepi alistas avaringis itaallanna Camilla Rosatello (WTA 270.) 6:1, 6:2 ning Anett Kontaveit oli 6:1, 6:1 parem Coco Vandeweghest (WTA 16.).

Kanepi järgmise ringi vastane on ameeriklanna Sloane Stephens (WTA 10.), kes sai kaotatud avaseti järel 6:7 (4), 6:3, 6:1 jagu tšehhitarist Barbora Strycovast (WTA 25.). 32-aastane Kanepi ja 25-aastane Stephens on varem kohtunud korra ning seda 2012. aastal, kui eestlanna teenis veenva 6:1, 6:0 võidu. Stephens on karjääri jooksul võitnud 6 WTA tiitlit, 2017. aastal krooniti ta USA lahtiste võitjaks.

22-aastane Kontaveit ning 32-aastane Kuznetsova lähevad omavahel karjääris vastamisi esmakordselt. See mäng toimub neljanda väljaku teise matšina ning algab pärast Daria Kasatkina ja Danielle Collinsi kell 13 algavat mängu. Kuznetsova on karjääri jooksul võitnud 17 WTA tiitlit ning tulnud 2009. aastal Prantsusmaa lahtiste ning 2004. aastal USA lahtiste võitjaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles