Kaks Inglismaa kõrgliigaklubi jäid samal päeval peatreenerita

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sam Allardyce (vasakul) ja David Moyes saavad hakata üheskoos uut töökohta otsima.
Sam Allardyce (vasakul) ja David Moyes saavad hakata üheskoos uut töökohta otsima. Foto: PAUL CHILDS / Action Images via Reuters / Scanpix

Jalgpalli Inglismaa kõrgliigas jäid täna peatreenerita nii Everton kui ka West Ham. Everton andis hundipassi Sam Allardyce'ile, West Hami tüüri juurest lahkus aga David Moyes.

Mõlemad mehed jõudsid ametis olla pool aastat ning päästa klubi väljalangemisest, tüürides vastavalt Evertoni 8. ja West Hami 13. tabelikohale, sellest aga uue lepingu teenimiseks ei piisanud. Moyes võttis Slaven Bilicilt klubi üle novembris, kui oldi väljalangemistsoonis. 31 mängust koguti tema käe all lõpuks 9 võitu ja 10 viiki, kuid klubi otsustas, et Moyesile uut lepingut ei pakuta.

Allardyce asus Evertoni juhendama samuti novembris pärast Ronald Koemani vallandamist. Temaga sõlmiti aga leping ka järgmiseks hooajaks, mille klubi nüüd lõpetas. Evertoni juhatuse teatel tehti otsus klubi tulevikku silmas pidades, tänavuse hooaja lõpus polnud fännid sugugi rahul Allardyce'i käe all näidatud ilmetu ja igava mängupildiga.

Ehkki naljahambad on juba ironiseerinud, et nüüd naasevad mõlemad mehed oma kunagise tööandja juurde (Moyes on varem olnud Evertoni ja Allardyce West Hami peatreener), peetakse Evertoni järgmise peatreeeri kohale suurimaks kandidaadiks Marco Silvat, kes juhendas varem Hull Cityt ja Watfordi. Huvi on üles näidatud ka Donetski Šahtari peatreeneri Paolo Fonseca vastu, kellest võib aga saada hoopis West Hami juhendaja.

Samas andis ka West Ham mõista, et neil on Moyesile juba järeltulija välja valitud. «Meie sihiks on ametisse nimetada kõrgetasemeline treener, kes juhib klubi põneva tulevikuni. Tema nime loodame välja kuulutada kümne päeva jooksul,» teatas klubi kaasomanik David Sullivan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles