Video: iirlane võitis võimsa lõpuspurdiga grupifiniši, Kangert kaotas jälle ligi üheksa minutit

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giro d’Italia 12. etapi finiš.
Giro d’Italia 12. etapi finiš. Foto: LUK BENIES / AFP

Itaalia velotuuri ehk Giro d’Italia 12. etapi võitis Sam Bennett (Bora-Hansgrohe). Tegu oli Iirimaa jalgratturi teise etapivõiduga käimasoleval Girol.

Iirlane edestas grupifinišis hollandlast Danny van Poppelit (LottoNL-Jumbo) ja itaallast Niccolo Bonifaziot (Bahrain-Merica). Peagrupis lõpetnud 51 ratturit said võitjaga sama aja kirja. Haigusest räsitud Tanel Kangert (Astana) kaotas Bennettile kaheksa minutit ja 50 sekundit ning ületas finišijoone 122. kohal. 

Tüüri üldliidrina jätkab britt Simon Yates (Michelton-Scott). Tema edu teisel kohal oleva hollandlase Tom Dumoulini (Team Sunweb) ees on endiselt 47 sekundit, prantslane Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) jääb kolmandana maha 64 sekundiga. Ainsa eestlasena Girol osalev Kangert langes üldarvestuses 44. kohale, kaotust liidrile 41 minutit ja 53 sekundit. 

Homme sõidetakse tasasel pinnal 180 kilomeetri pikkune 13. etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles