Venemaa pusis kõvasti, aga lisaajavärav viis poolfinaali Kanada (2)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada jäähokikoondis jõudis maailmameistrivõistlustel poolfinaali.
Kanada jäähokikoondis jõudis maailmameistrivõistlustel poolfinaali. Foto: LISELOTTE SABROE / AFP

Taani jätkuvatel jäähoki maailmameistrivõistlustel selgusid esimesed poolfinalistid, kui Kanada alistas põnevuslahingus lisaajal 5:4 Venemaa ja USA sai 3:2 jagu Tšehhist.

Kanada ja Venemaa vahelises veerandfinaalis ei pääsenud venelased kordagi juhtima. Kanada haaras juba avakolmandiku viiendal minutil eduseisu, kui Colton Parayko värav arvulises ülekaalus viis vahtralehemaa juhtima. Teise kolmandiku keskpaigas vormistas järjekordse arvulise ülekaalu väravaks Ryan Nugent-Hopkins ning venelased jäid kahe väravaga tagaajaja rolli.

Venemaa ei andnud alla ning viskas minut hiljem ühe värava tagasi, kui sihile jõudis Ilja Mihhejev. Kolmandale kolmandikule ei saanud kanadalased eduseisus minna, sest teise kolmandiku 18. minutil sai värava kirja Alexander Barabanov.

Kanada pääses uuesti juhtima viimase kolmandiku kaheksandal minutil, kui Kyle Turris saatis litri Venemaa väravavahi Igor Šestjorkini selja taha. Venemaa vastas kiiresti – Sergei Andronovi värav tõi minut hiljem jälle viigi majja. Kõik kordus uuesti: Pierre-Luc Dubois viis Kanada kolmanda kolmandiku 13. minutil Kanada 4:3 ette, kuid Artjom Anissimovi vastus tuli kahe minuti pärast.

Normaalaeg lõppes 4:4 viigiga ning koondised asusid mängima lisaaega, kus Kanada jõudis võiduväravani arvulises ülekaalus. Kanada kangelaseks kerkis viienda minuti lõpus Ryan O’Reilly.

Teises veerandfinaalis mängis USA avakolmandikul kätte võidetud kaheväravalise edu teisel kolmandikul maha, kuid Patrick Kane’i turniiri kaheksas värav viimase kolmandiku seitsmendal minutil kinkis koha nelja parema hulgas USA-le.

Ülejäänud kaks veerandfinaalmängu peetakse täna õhtul, kui Soome kohtub Šveitsiga ja Rootsi Lätiga. Mõlemad mängud algavad kell 21.15.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles